ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۷۴۷۵۴
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۴

حضور 4شهردار زن از 1245شهرداری در کشور یعنی رقمی نزدیک به صفر!

 تدبیر24 »زهره آشتیانی :  زمانی که سخنان مسئولان را در مناسبت های مرتبط با زنان در ذهن مرور می کنیم همگی بصورت اتفاق نظر از صلاحیت و شایستگی زنان به نیکی یاد و حضورشان را در مدیریت لازم و مهم قلمداد می¬کنند اما وقتی به پای عمل میرسیم و آمار وزارت کشور درباره سهم زنان در عرصه های موثر ملی و محلی را بررسی می کنیم به واقعیت تلخ فقدان حضورشان در عرصه مدیریت محلی پی میبریم. حضور 4 شهردار از 1245شهرداری، 4 فرماندار از 429 فرمانداری و 19 زن بخشدار از 1057بخشداری در کشور  با سطح انتظارات ما فاصله ای کهکشانی دارد که نشان می دهد قرار نیست این صحبت ها به سرانجامی برسد. در شهر تهران نیز به عنوان الگوی سایر شهرها شرایط مثبت تری وجود ندارد. شهردار تهران در 12سال گذشته مدیریت مردانه نشان داد که توجه و اقبالی به این موضوع ندارد اما در ماههای پایانی به یکباره ورق برگشت و یک زن در ماههای پایانی مدیریت شهری برای شهرداری یکی از مناطق منصوب گردید.
ترسیم نقش منفعلانه برای زنان مانعی در راستای تحقق توسعه پایدار شهری به حساب می آید و نیز لازمه تحقق زیست مطلوب شهری جز با مشارکت کثرت گرایانه و شایسته سالاری تحقق پیدا نخواهد کرد. بنابراین برای جای خالی زنان در شهرداری های کشور، چراهای منطقی و عقلانی وجود  ندارد و زمینه سازی حضورفعال آنان مستلزم عزمی ملی و رویکردی همه جانبه است که  جز با مطالبه زنان تحقق پیدا نخواهد کرد.

* دبیر کمیته تخصصی شورای شهر تهران
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: