ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۷۴۸۴۲
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۳:۲۲

تذکر جدی آیت الله مکارم شیرازی

تدبیر24 »آيت الله ناصر مكارم شيرازى از مراجع عظام تقلید، با صدور بیانیه‌ای از وضع نابسامان ثبت نام انتخاب رياست جمهورى انتقاد کرد که ایسنا متن کامل این بیانیه به شرح زیر منتشر نموده است :

بسم الله الرحمن الرحيم

شكايات زيادى از افراد متعدد از نقاط مختلف به ما رسيده كه از وضع نابسامان ثبت نام انتخاب رياست جمهورى بسيار نگران هستند و معتقدند عده‌اى ناآگاه و گروهى آگاهانه براى به سُخره كشيدن انتخابات رياست جمهورى و ضربه زدن به نظام با نداشتن هيچگونه صلاحيتى، براى نام‌نويسى شركت كرده و حتى صف تشكيل مى‌دهند و از آنجا كه ادامه اين وضع به ضرر نظام مقدس جمهورى اسلامى است و مخالف شئون كشور بزرگى مانند كشور ماست؛ بايد هر چه زودتر فكرى براى حل اين مشكل شود تا افرادى نام‌نويسى كنند كه حداقل كمترين صلاحيت لازم را براى اين كار داشته باشند و اى كاش از ساليان قبل اقدام به حل اين مشكل مى‌شد و تعجب مى‌كنيم چگونه بزرگان كشور براى حل اين مشكل تدبيرى نفرموده‌اند!

و اگر تصور شود قانون اساسى اجازه اضافه شرطى نمى‌دهد ظاهراً اشتباه است زيرا قيودى كه در قانون اساسى آمده شرايطى را در كنار خود مى‌طلبد، مثلا هنگامى كه گفته مى‌شود يكى از شرايط «مدير و مدبر بودن» است مفهومش آن است كه شخص تقاضاكننده بايد سوابق اجرايى كلان خود را ارائه دهد.

يا اين‌كه هنگامى كه گفته مى‌شود از «رجال سياسى باشد»، حداقل بايد سن و سالى داشته باشد و پايه تحصيلى معتبر. همچنين قيود ديگرى كه در دل اين تعبيرات نهفته است و اهل عُرف كاملا آن را استفاده مى‌كنند و قانون‌دانان آن را تأييد مى‌کنند.

بنابراين بايد لااقل شرايطى براى سن و مدرك تحصيلى و سابقه مديريتى كه موافق چنين كار مهمى باشد گزارده شود تا اين وضع نابسامان، سامان يابد.

گرچه براى اين دوره فعلا نمى‌توان تصميمى گرفت ولى بايد در اولين فرصت براى دوره‌هاى آينده ان‌شاءالله تصميم گرفته شود.

توفيقات همگى را در حل مشكلات كشور از خداوند متعال مسألت دارم.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: