وزیر راه و شهرسازی تعداد خانههای خالی کشور را ۲ میلیون و ۵۸۷ هزار واحد دانست و تأکید کرد: این بدان معناست که ۲۵۰ میلیارد دلار پول راکد در کشور است.
تدبیر24 »عباس آخوندی شامگاه پنجشنبه ۲۴ فروردین در جلسه شورای حملونقل و مسکن استان همدان، با بیان اینکه آنچه در توان داریم در راستای توسعه ایران به کار بگیریم، اظهار کرد: شرایط کشور بسیار خطیر است؛ از یک طرف توسعه و ضرورت ارتقای سطح زندگی مردم که خواسته اصلی است و از سوی دیگر تمام جامعه جوان و جویای اشتغال است بنابراین نیاز به توسعه فعالیت داریم.
وی با اشاره به اینکه ایران همیشه دارای محدودیتهای گسترده مالی است اما همواره تلاش کردهایم اقدامات خوبی صورت گیرد، به حوزه حملونقل اشاره و عنوان کرد: حملونقل در ایران به شدت خودرومحور است و حملونقل عمومی و ریلی سهم محدودی دارند.
تعداد خودروها از مرز ۱۹ میلیون عبور کرد
آخوندی با بیان اینکه بر اساس آمار در سال گذشته بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار به تعداد خودروهای کشور اضافه شده است، افزود: تعداد خودروها از مرز ۱۹ میلیون عبور کرده و ۱۲ میلیون موتورسیکلت داریم که برای حفاظت از محیط زیست و آسایش بیشتر باید جهتگیری بنیادین داشته باشیم.
وی با تأکید بر اینکه برای حرکت به سمت حملونقل ریلی، باید شهرسازی با ریل از نو آشتی کند، ادامه داد: تغییر مسیر حملونقل عمومی در کشور کار سادهای نیست و نیاز به سرمایهگذاری دارد و الگوها و رفتارها نیز باید تغییر کند.
آخوندی با اشاره به اینکه مردم در شهرها زندگی میکنند بنابراین ریل باید در اولویت قرار گیرد و در نزدیکترین نقطه دسترسی باشد، تصریح کرد: در استان همدان بیش از یک هزار میلیارد تومان برای راهآهن تهران به همدان هزینه شده است.
وی ادامه داد: ایستگاه راهآهن همدان در ۱۰کیلومتری شهر واقع شده که علاوه بر اعتبارات، باید با نظام رفتاری و برنامهریزی، ایستگاه به داخل شهر منتقل و در ایمنترین نقطه شهر ایجاد شده و به حملونقل جادهای متصل شود.
آخوندی اضافه کرد: باید امکان حملونقل ریلی بین همدان و پیرامون را داشته باشیم و فقط به گسترش حملونقل ریلی بسنده نکنیم چرا که سرعت رشد وسایل نقلیه بیشتر است.
وزیر راه با بیان اینکه با محدودیت در تأمین منابع مالی باید اتفاقات بسیاری رخ دهد که از الگوی حملونقل جادهای به ریلی حرکت کنیم، گفت: در اردیبهشتماه ایستگاه راهآهن همدان به طور موقت استفاده میشود و عملیات اجرایی ایستگاه اصلی را در ترمینال مسافربری خواهیم داشت.
افتتاح موقت ایستگاه قبلی راهآهن همدان به تهران در اردیبهشتماه
وی با اشاره به افتتاح موقت ایستگاه قبلی راهآهن همدان به تهران در اردیبهشتماه و آغاز احداث ایستگاه در کنار ترمینال اتوبوسرانی، عنوان کرد: ریلگذاری راهآهن ملایر به سمت کرمانشاه نیز در پنج مرحله انجام خواهد شد و اتصال ریل بین همدان به ملایر حتما را آغاز میکنیم.
وزیر راه تأکید کرد: امیدواریم با انجام این ریلگذاریها بتوانیم به تدریج شبکه ریلی را گسترش دهیم و مراکز سکونت به ریل دسترسی داشته باشند.
وی از روند ریلگذاریها ابراز خرسندی کرد و گفت: خوشبختانه رکوردهای ریلگذاری بسیار خوشحالکننده است و ریل تهران به همدان روز گذشته یک هزار و ۶۶۴ متر ریلگذاری شده است.
رکورد ریلگذاری پنج هزار و ۶۰۰ متر در روز در سراسر کشور
آخوندی به رکورد ریلگذاری پنج هزار و ۶۰۰ متر در روز در سراسر کشور اشاره کرد و یادآور شد: این رکورد اتفاقات خوبی را به همراه دارد و امیدواریم با این روند تعهدات دولت در پنج استان را به نتیجه برسانیم.
انعقاد قرارداد ساخت ۶ هزار واگن باری
وی با اشاره به انعقاد قرارداد ساخت ۶ هزار واگن باری افزود: این واگنها توسط بخش خصوصی با تأمین مالی روسیه و با ساخت شرکتهای ایرانی است و در گسترش ناوگان ریلی باری و مسافربری اقدام موثری است.
آخوندی با بیان اینکه در جادههای کشور اقدامات بسیاری صورت گرفته است، ادامه داد: ظرف ۳ سال گذشته سه هزار و ۶۰۰ کیلومتر بزرگراه احداث شده و به بهرهبرداری رسیده است و در این حوزه رفتن به سمت بخش خصوصی اهمیت دارد.
وی در حوزه هوایی به گرفتن مجوز برای احداث سه فرودگاه با بخش خصوصی در سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: این امر در حوزه جابجایی مسافران، سرمایهگذاران، توسعه گردشگری و توسعه مناطق تأثیرگذار است.
امضای قرارداد خرید ۲۰۰ فروند هواپیما برای نوسازی ناوگان هوایی
وی از امضای قرارداد خرید ۲۰۰ فروند هواپیما برای نوسازی ناوگان هوایی کشور خبر داد و عنوان کرد: قرارداد خرید ۲۰ فروند هواپیما برای بردکوتاه با یک شرکت ایتالیایی برای فرودگاههای کوچک بسته شده که این امر در خط هوایی ایران بیسابقه است و با اتمام فرودگاهها به شبکه هوانوردی متصل میشوند.
آخوندی ابرازامیدواری کرد با توجه به کوتاه بودن زمان تحویل، ۲۰ فروند را تا سال ۹۷ تحویل بگیریم. وی افزود: در حوزه نوسازی ناوگان جادهای و کامیونها، آن کاری که میشد را انجام دادهایم و نباید وارد چانهزنی شویم چرا که فرصتها از دست میروند.
وی با بیان اینکه تا کنون ۴۰۰ دستگاه کامیون در کشور با تسهیلات ۹ درصدی نوسازی شده است، خاطرنشان کرد: ۶۵ هزار دستگاه کامیون بالای ۳۵ سال باید نوسازی شود.
وی با اشاره به مشکل مسکن گفت: سه گروه نیاز به مسکن دارند؛ گروه نخست، خانه اولیها که اکثریت زوجهای جوان هستند، گروه دوم بافتهای فرسوده و گروه سوم ساکنان حاشیهشهرها که مشکل زندگی واقعی دارند.
آخوندی افزود: دو راهکار بنیادین برای رفع مشکل مسکن هدفگذاری شده که نخست افزایش قدرت خرید مردم با پرداخت وام ۶۰ میلیون تومانی برای هر زوج و اینکه قیمت مسکن ظرف سه سال گذشته ثابت بوده و دوم پرداخت وام براساس پسانداز در بانک مسکن است.
افتتاح حساب ۱۵۵ هزار نفر در صندوق پسانداز مسکن
وی ادامه داد: از طرح صندوق پسانداز مسکن استقبال خوبی شده به طوریکه تا کنون در سطح کشور ۱۵۵ هزار نفر حساب پسانداز و در استان همدان ۳ هزار و ۶۰۰ نفر در صندوق حساب باز کردهاند.
وی بر اعطای وام مسکن به متقاضیان واقعی تأکید کرد و گفت: تسهیلات وام مسکن باید به متقاضیان واقعی پرداخت شود و نه دلالانی که شایسته نیستند.
آخوندی تصریح کرد: سال گذشته به ۱۳۳ هزار نفر بیش از ۶ هزار میلیارد تومان وام مسکن پرداخت شده که ۴۷ درصد رشد داشته است و ۴۲ هزار نفر نیز تسهیلات خرید مسکن دریافت کردند که رشد ۷۴ درصدی در این بخش داشتیم.
وی تعداد خانههای خالی کشور را ۲ میلیون و ۵۸۷ هزار واحد دانست و تأکید کرد: این بدان معناست که ۲۵۰ میلیارد دلار پول راکد در کشور است.