ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 27
کد خبر: ۷۴۹۳۸
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۳

شعاری برای همه ایرانیان

راز و رمز پیشرفت کشورها در جهان در حال تحول امروز، ثبات و تداوم مدیریت‌هایی است که بر پایه اخلاق و خردورزی قرار دارد و استمرار راهبردها، سیاست‌ها و برنامه‌های ملی توسعه‌ای دانش محور را در پی دارد. بالعکس هرگونه بی‌ثباتی در مدیریت اجرایی جامعه ما به علت حاکم بودن فضای بی‌اعتمادی، سیاست‌زدگی، اعمال نفوذ قدرت‌های موازی و منفعت‌گرایی‌های نامشروع، موجب از دست رفتن فرصت‌های زودگذر و حیاتی اصلاح و تغییر و تضمین آینده‌ای بهتر برای جامعه و جوان ایرانی خواهد بود.
تدبیر24 » ارتقای اخلاق در عرصه مناسبات و روابط اجتماعی، فرهنگ عمومی و اقتصاد و سیاست، به رسمیت شناختن آزادی‌ها و حقوق شهروندان و تحقق آنها، شفاف‌سازی و آزادی گردش اطلاعات و تعمیق عقلانیت و اعتدال در مدیریت‌های کلان کشور؛ مهم‌ترین وجوه تمایز دولت تدبیر و امید از دو دولت قبل از آن است. دوران ۸ ساله سیاهی که با ویژگی‌هایی چون تنش‌زایی در روابط خارجی و تهدید امنیت ملی، ترویج جهل و خرافه، افراطی‌گری و خشونت، عوام‌زدگی و عوامفریبی، افول ارزش‌های انسانی و معنوی، چپاول منابع و ثروت‌های ملی و گسترش فقر و بی عدالتی همراه بود.
بنابراین ساماندهی و ترمیم تدریجی این خسارت‌ها و عملکرد ویرانگر اخلاقی و اجتماعی و اقتصادی آن در داخل و تنش‌زدایی و رفع تهدید و آسیب در روابط خارجی، اهتمام اصلی دولت روحانی در چهار ساله اول مسئولیت بود. در عرصه روابط خارجی، هرچند با وجود کارشکنی دلواپسان و مقاومت کاسبان تحریم، گام‌های بلندی در برجام و مذاکرات برابر و عزتمندانه با قدرت‌های اصلی جهانی برداشته شد، حفظ برجام و بهره‌گیری بیشتر از دستاوردهای آن ضرورتی مهم برای گسترش روابط بین‌المللی، شکوفایی اقتصاد، تأمین امنیت و منافع ملی ایران در آینده خواهد بود.
در عرصه مسائل داخلی نیز دولت با کمک به تعدیل فضای سیاسی - اجتماعی، افزایش دسترسی به فضای مجازی و اینترنت، افشای بخشی از فساد‌های گسترده اداری و مالی به میراث مانده از قبل، مطالعه و روشنگری درباره فقر و آسیب‌های اجتماعی گسترده‌ای که دامنگیر کودکان و زنان و جوانان شده است، کنترل رکود تورمی لجام گسیخته ۴۰ درصدی، خارج کردن کشور از رشد اقتصادی منفی ۷ درصدی و آغاز اشتغالزایی پایدار؛ اکنون کشور در آستانه برون‌رفت از وضعیت بحرانی گذشته قرار گرفته است. در این مرحله جدید، با ترمیم و تقویت دولت دوم روحانی، جلب مشارکت بیش از پیش نخبگان، ارتقای سرمایه اجتماعی و پشتیبانی مردم، می‌توان انتظار داشت که بار دیگر عزتمندی، رفاه و امنیت، وحدت ملی و نیل به آزادی‌ها و حقوق اساسی ملت و حرکت به سمت اهداف «سند چشم‌انداز ۲۰ ساله توسعه ایران» را شاهد باشیم. بر این اساس است که:
«دوباره ایران - دوباره روحانی»، شعار زیبای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، برای ایران و همه ایرانیان خواهد بود.


مصطفی معین، فعال سیاسی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: