ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۷۵۴۸
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۴

5 شرط برای توافق هسته ای با ایران

دو سناتور برجسته جمهوری خواه در کنگره آمریکا از نقش فرانسه در جلوگیری از دست یابی توافق هسته ای میان ایران و گروه 1+5 در مذاکرات اخیر در ژنو استقبال کردند.
به گزارش تدبیر24، روزنامه لبنانی النهار نوشت: جان مک کین سناتور برجسته جمهوری خواه و کاندیدای انتخابات پیشین ریاست جمهوری در آمریکا با انتشار متنی در سایت توییتر، به زبان فرانسوی نوشت: زنده باد فرانسه.

مک کین ادامه داد: فرانسه با شجاعت، مانع از امضای توافقنامه بد درباره پرونده هسته ای ایران شد.

سناتور جمهوری خواه لیندسی گراهام هم در مصاحبه با شبکه سی ان ان آمریکا گفت: خدا را شکر که فرانسه وجود دارد. خدا رو شکر که از توافق با ایران جلوگیری شد. فرانسوی ها تلاش می کنند به خوبی زمام امور در خاورمیانه را به دست بگیرند.

این عضو ارشد مجلس سنای آمریکا اضافه کرد: هم اکنون طرحی برای افزایش تحریم ها علیه ایران و شرط گذاری برای توافق هسته ای با این کشور آماده می شود تا هفته آینده به کنگره ارائه می شود.

وی افزود: کنگره درخواست قبل از این به درخواست دولت آمریکا برای صبر کردن و فرصت دادن به راه حل دیپلماتیک به ایران احترام گذاشت. تاکنون هیچ وقت به مانند اکنون از سیاست های دولت اوباما در خاورمیانه نگران نبودم.

متن این طرح که هفته آینده به کنگره ارائه می شود شامل چهار درخواست توقف غنی سازی اورانیوم، برچیدن سانترفیوژها، توقف ساخت تاسیسات اراک و صدور مجوز نظارت کامل جامعه بین الملل بر همه بخش های چرخه تولید سوخت هسته ای است.

رویترز هم نوشت: این طرح شامل بند دیگری درباره الزام ایران به واگذاری تمامی ذخایر اورانیوم غنی شده 20 درصد خود به جامعه جهانی است.

این 5 موضوع به عنوان شرط هر توافق هسته ای با ایران عنوان شده اند.

این سناتور ادامه داد: اگر توافق هسته ای با ایران شامل درخواست ها شود من راضی خواهم بود در غیر این صورت جهان از امضای چنین توافق با ایران پشیمان خواهد شد.

رویترز هم نوشت: شماری از اعضای کنگره آمریکا نیز گفته اند که برای افزایش تحریم ها علیه ایران تلاش می کنند تا به گفته خود باعث پیشرفت مذاکرات هسته ای با تهران شوند.

این قانون گذاران آمریکایی اضافه کردند: با افزایش تحریم ها علیه تهران ، به دنبال تضمین این موضوع هستیم که دولت اوباما در توافق با ایران، امتیازات بزرگی را به این کشور ندهد.

"باب کراکر" مهمترین عضو جمهوری خواهان در کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا گفت: می دانیم که تحریم ها (علیه ایران) ما را به اینجا رسانده است. نگران هستیم ابزارهای نفوذ خود را از دست بدهیم.

باب مینندیز سناتور دموکرات و رئیس کمیته روابط خارجی سنا هم اظهار داشت: این هفته تحریم های بیشتری را علیه ایران تصویب می کنیم تا اعمال فشارها علیه ایران همراه با گفتگوها ادامه داشته باشند. این نگرانی اینجا وجود دارد که انگار ما در آمریکا بیش از ایرانی ها خواهان توافق هستیم.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: