ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۷۵۸۱۵
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۴

شایعه‌سازی‌ها برای ضربه‌زدن به دولت

با توجه به اینکه نزدیک به انتخابات هستیم، جناح‌های مخالف دولت سعی می‌کنند از هر ابزاری برای تخریب دولت استفاده کنند.
 تدبیر24 »به عنوان مثال شایعه ای که ساخته شده در مورد تعطیلی کارخانه هایی مثل «ارج» و«قند دزفول» در زمان دولت یازدهم، در صورتی که فعالیت این کارخانه‌ها 10 سال قبل متوقف شده. در واقع جناح‌های مخالف از این طریق قصد دارند عملکرد دولت را زیر سوال ببرند و این کار نه از نظر اخلاقی درست است و نه از نظر آماری. جناح‌های مخالف، پیشرفت ها، رشد و توسعه‌ای که در بخش‌های مختلف اقتصادی در زمان دولت یازدهم داشتیم را بازگو نمی‌کنند. به عنوان مثال کارخانه‌های جدیدی که راه افتادند و اشتعالزایی‌هایی که صورت گرفت مورد توجه جناح‌های مخالف نیست و اقدامات مثبت دولت توسط آنها بازگو نمی‌شود. بنابراین نظر من این است که این مسائل موضوعاتی نیستند که بخواهیم آنها را مطرح کنیم، چرا که این مسائل با هدف ضربه زدن به دولت آن هم به طریق ناجوانمردانه انجام می‌شود و مسائلی هستند که از زیر خاک بیرون آورده می‌شوند و این کار، کار درستی نیست. یادمان هم نرود که در هر جای دنیا، صنایعی از رده خارج می‌شوند و صنایع دیگری جای آنها را می‌گیرند. به عنوان مثال نوکیا شرکت بزرگی بود ولی الان اثری از آن نیست. حضور بنگاه‌ها ازلی و ابدی نیست. این ابزاری که جناح‌های مخالف برای تخریب دولت پیدا کرده‌اند، با هیچ منطقی توجیه ندارد.‌ در‌ بخش قطعه‌سازی خودرو، 137 بنگاه کوچک و متوسط قطعه‌‌ سازی در دولت گذشته تعطیل شدند، اما خوشبختانه با طرح‌های سال‌های اخیر، بخش زیادی از آنها از یک سال پیش به کار برگشته‌اند.اگر عملکرد دولت یازدهم در بخش خودرو نبود ما نمی‌توانستیم این مقدار تولید خودرو داشته باشیم. سال گذشته ما 40 درصد رشد در تولید خودرو داشتیم و چنین کاری امکان پذیر نبود جز با حمایت‌های دولتی. مشکلات تولید ما با اقدامات اقتصادی انجام‌شده، هم رفع شده و هم در حال رفع شدن است. اگر ما در برخی از بخش‌ها رشد نداشتیم به دلیل پایین بودن قدرت خرید مردم است که مربوط به سال‌های قبل از دولت یازدهم می‌شود، یعنی بعد از هدفمندی یارانه‌ها که در دولت‌های نهم و دهم صورت گرفت و قدرت خرید مردم را به شدت پایین آورد و باعث شد قدرت خرید مردم 30 درصد کاهش پیدا کند. در نتیجه کاهش یافتن قدرت خرید مردم، تقاضا برای خرید هم کاهش یافت و واحد‌های تولیدی هم دچار آسیب و مشکل شدند. مدت زمان زیادی طول می‌کشد که این قدرت خرید به مردم بازگردد، تقاضا بالا برود و از این طریق، تولید رونق بگیرد. سیاستگذاری‌هایی که دولت در زمینه پتروشیمی و رشد خودرو انجام داد اثرات مثبتی برای اقتصاد کشور داشت و شاهد رشد تولید در این زمینه بودیم که می‌تواند در افزایش رشد اقتصادی موثر باشد.


محمدرضا نجفی منش، رئیس کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق تهران
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: