نیمی از جامعه میل به مشارکت در حوزه سیاسی ایران را ندارند

نیمی از جامعه میل به مشارکت در حوزه سیاسی ایران را ندارند

تقی آزاد ارمکی - انتخاباتی که در پیش داشتیم در سایه یک مجموعه از محدودیت‌ها بود. محدودیت اول این بود که قرار نیست دوره آقای رییسی نقد شود و از یک طرف باید آن را دوره طلایی قلمداد کنید.
با انتخاب خود چه بر سر آينده ایران خواهيم آورد؟

با انتخاب خود چه بر سر آينده ایران خواهيم آورد؟

مرتضی عزتی - ديدگاهي در ايران امروز به صورت واقعي يا در سايه در بخش‌هايي از جامعه قدرت را در دست گرفته است كه مسوول به قهقرا بردن ايران است
پنجشنبه ۱۴ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 04
کد خبر: ۷۷۴۲
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۲
درهای مجتمع آب سنگین اراک به روی بازرسان آژانس گشوده شد

اعتمادسازی برای ژنو3

برخي منابع خبري داخلي در ترسيم مدل جديد چنين نوشتند: بر اساس مدالیته توافق شده میان ایران و آژانس، چارچوب همکاری‌ها و پاسخ‌های ایران ....
تدبیر24: تهران يك گام ديگر براي اعتماد سازي ميان ايران و غرب برداشت و درهاي مجتمع آب سنگين اراك را روي بازرسان آژانس انرژي اتمي گشود. اين تفاهم‌نامه كه با مجوز شوراي‌عالي امنيت ملي به امضا رسيد به منظور نشان دادن حسن نیت ایران انجام شده است. اين در حالي است كه در تعهدات پادمانی، ایران وظیفه‌ای در این خصوص ندارد. گزارش« قانون » حكايت از آن دارد كه پيش از اين بازرسان سازمان انرژي اتمي ايران به‌صورت بازرسان مقيم در اصفهان مستقر بودند. در همين حال تفاهم نامه ديروز كه بين علي اكبر صالحي رئيس سازمان انرژي اتمي كشورمان و يوكيو امانو رئيس سازمان بين‌المللي انرژي اتمي به امضا رسيد، اجازه بازدید بازرسان آژانس از معدن گچین بندرعباس را نیز صادر كرده است.
بدین ترتیب به نظر می‌رسد نه تنها دو طرف توانسته‌اند نقشه راه آینده را بر اساس مدالیته ترسیم شده، مشخص كنند، بلکه کشورمان گامي براي ابهام زدایی و گرفتن بهانه از طرف خارجی برداشته است. اما اجرای این گام مهم چگونه خواهد بود و آژانس چگونه و در چه چارچوبی می‌تواند از دو سایت هسته‌ای کشورمان بازرسی كند؟برخي منابع خبري داخلي در ترسيم مدل جديد چنين نوشتند: بر اساس مدالیته توافق شده میان ایران و آژانس، چارچوب همکاری‌ها و پاسخ‌های ایران به سوالات از پیش مشخص و زمان بندی شده است؛ به این صورت که موارد و ابهامات و ادعاها ابتدا مورد توافق طرفین قرار می‌گیرد و بعد جزئیات آن بررسی و مشخص شده و قابلیت اجرا می‌یابد؛ بر این اساس باید گفت که صدور مجوز جدید بازدید بازرسان آژانس از تاسیسات آب سنگین اراک یا هرجای دیگری، به معنای اجازه «دسترسی مدیریت شده» به آژانس برای بازرسی خواهد بود که محدودیت زمانی سه‌ماهه دارد. علي اكبر صالحی نيز درباره ديدار آمانو از تهران عنوان کرد که صحبت‌های خوب و طولانی داشتیم و خوشحالیم که آقای آمانو با امضای یک تفاهم‌نامه و یک بیانیه مشترک در حقیقت ایران را ترک می‌کنند و برای هر دو طرف نقشه راه در آینده مشخص شده است و در همین مسیر ما حرکت می‌کنیم و امید به سرانجام خوب برای برون‌رفت از پرونده تصنعی خود در آژانس داریم. یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صبح ديروز وارد تهران شد تا با رئیس جمهور، وزیر خارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران دیدار کند.
در این سفر هیأت مذاکره‌کننده فنی و کارشناسی آژانس، آمانو را همراهی می‌کند. آمانو بعد از ورود به تهران با علی‌اکبر صالحی دیدار کرد. مذاکرات صالحی و آمانو بیش از دو ساعت به طول انجامید. مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پس از آن با حضور در نشست خبری مشترک با صالحی ابراز امیدواری کرد که از مذاکرات با ایران نتایج محکم و جدی به‌دست آید. علی‌اکبر صالحی هم در کنفرانس خبری گفت: «با رویکرد جدید دولت و استفاده از تجارب گذشته ما توانستیم با تمهیدات لازم به تفاهم دو جانبه برسیم.»
رئيس سازمان انرژی اتمی ایران عنوان کرد این بیانیه مشترک بیانگر نقشه راهی است که ارتباط دو جانبه درباره موضوعات باقیمانده را روشن می کند. این بیانیه مشترک یک پیوست دارد و شامل 6 بند است.
همچنین یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ابتدای کنفرانس خبری با صالحی پس از امضای تفاهم‌نامه و بیانیه مشترک همکاری، گفت: «همان‌طور که آقای صالحی گفتند آژانس و ایران به یک بیانیه‌ مشترک در مورد همکاری‌های بیشتر دست پیدا کردند. به جزئیات آن اشاره نمی‌کنم چون صالحی به آن اشاره کردند.»
آمانو افزود: «در چارچوب همکاری بین ایران و آژانس، همکاری‌های بیشتری برای راستی‌آزمایی انجام خواهد شد و اقدامات بسیار جدی و ماهوی زیادی وجود دارد در زمینه این بیانیه که ظرف سه ماه آینده انجام خواهند شد، این کارها از امروز آغاز می‌شوند. این اقدام بسیار مهم است اما هنوز کارهای زیادی برای انجام وجود دارد. در این بیانیه به مواردی اشاره نشده است که در گزارش‌های قبلی ما وجود داشته است و تاکید می‌کنم آژانس تمام موارد باقیمانده را با روحیه بالا و همکاری حل و فصل خواهد کرد.» وی در پاسخ به این که آژانس در برابر همکاری قابل توجه ايران برای اجازه بازدید از دو سایت هسته‌ای‌اش چه همکاری خواهد کرد؟ گفت: «کاری که ما می‌خواهیم انجام دهیم این است که ظرف سه ماه آینده گزارش‌هایی را از بازدیدهای خود تهیه کنیم و آن را به شورای حکام ارائه دهیم.» آمانو در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که آیا پس از هر پاسخ و رفع ابهام، آژانس به طور رسمی حل و فصل آن موضوع را اعلام خواهد کرد؟ عنوان کرد: «من اینجا هستم تا درباره سند و همکاری صحبت کنم و فکر می‌کنم شفاف بودیم و آماده‌ایم تا اقدامات در زمینه این سند را به خوبی اجرا کنیم و پس از هر اقدام گزارش این اقدامات را به شورای حکام اعلام خواهیم کرد.»
او تاکید کرد: «همکاری‌ها در چارچوب این سند محدودیت زمانی سه ماهه دارد.»
منبع:شرق

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: