ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۷۷۵۵
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۹

موضع فرانسه در ژنو بی‌طرفانه بود

سفیر فرانسه در هند با اشاره به مذاکرات ایران و 1+5 در ژنو گفت: نه آمریکا و نه اتحادیه اروپا به دنبال ایجاد مانع در دستیابی به توافق با ایرانیان نیستند.
به گزارش تدبیر24 به نقل از ایندیا تایمز، فرانسوا ریشه، سفیر فرانسه در هند با اشاره به موضع این کشور در مذاکرات ایران و 1+5 در ژنو گفت: فرانسه در دور بعدی مذاکرات به دنبال یک توافق مطمئن و قابل اعتماد است.
وی ادامه داد: پاریس در جایگاه یک کشور مستقل قرار دارد و موضعی بی‌طرفانه درباره ایران و 1+5 دارد. وزیر امور خارجه این کشور به دو نکته بسیار مهم اشاره کرد که در این دوره از مذاکرات باید مورد توجه قرار گیرد. اولین نکته اولین راکتور آب سنگین اراک و دومین آن سرنوشت ذخایر اورانیوم غنی‌شده است.
وی افزود: مذاکرات ژنو همچنان ادامه دارد که در این مذاکرات در برخی از زمینه‌ها توافق وجود داشت و در زمینه‌های دیگر اختلافاتی وجود دارد.
سفیر فرانسه در هند در پاسخ به سوالی درباره این‌که آیا فرانسه موضعی ضدایرانی اتخاذ کرده است؟ با رد این‌گونه اخبار، گفت: فرانسوا اولاند، رییس جمهور فرانسه اولین رییس‌جمهور غربی بود که با حسن روحانی، رییس جمهور جدید ایران پیش از مکالمه تلفنی وی با باراک اوباما دیدار و گفت‌وگو کرد.
وی با بیان این‌که «فرانسه به دنبال حمایت هند از مواضعش درباره مذاکرات ژنو است. پیش از عهده‌گیری سفیر فرانسه در هند از نزدیک با مساله هسته‌یی ایران دخیل بودم و در مذاکرات سال‌های 2003 تا 2005 شرکت می‌کردم به همین دلیل به خوبی با مذاکرات آشنا هستم. نه آمریکا و نه اتحادیه اروپا به دنبال ایجاد مانعی برای دستیابی به توافق نیستند» مدعی شد: روز شنبه 1+5 پیشنهادی را به ایران به صورت واحد ارائه کرد اما ایرانیان آن را قبول نکرده و خواستار بررسی بیشتر شدند.
به گزارش ایسنا، این در حالی است که ظریف وزیر خارجه کشورمان در اظهارات خود به این ادعاها پاسخ داده و گفته است: این‌که برخی بخواهند چرخشی در اخبار ایجاد کنند، اعتباری در آن افراد و اعتمادی در مذاکرات ایجاد نمی‌کند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: