ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۷۷۵۹
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۷

آغاز خروج تاریخی آمریکا از قرقیزستان

در حالی آمریکا در ۲ سال گذشته تلاش‌های بسیاری برای تمدید حضور در قرقیزستان انجام داد که سرانجام و پس از عدم جلب نظر مقامات قرقیز، از صبح امروز خروج تجهیزات نظامی از فرودگاه ماناس را آغاز کرده است.
به گزارش تدبیر24  به نقل از فارس، منابع خبری با استناد به بیانیه بخش مطبوعاتی پایگاه «ماناس» اعلام کردند که کار خروج تجهیزات نظامی آمریکا از پایگاه هوایی ماناس به کشورهای جنوب شرق آسیا و اروپا آغاز شده است.

به گفته این منبع، آمریکا در حال حاضر در محل پایگاه هوایی ماناس شروع به برداشت چادرها کرده و تلاش می‌کند که با آغاز زمستان این کار به پایان برسد.

در این بیانیه تصریح شده که مقامات نظامی اگرچه معتقدند که عملیات تخلیه تجهیزات مطابق با طرح پیشنهادی به پایان می‌رسد اما براساس برنامه تدوین‌ شده جزئیات آن را تاکنون اعلام نکرده‌اند.

براساس تصمیم دولت قرقیزستان حضور نیروهای نظامی ایالات متحده در پایگاه «ماناس» در ۱۴ جولای ۲۰۱۴ پایان می‌یابد و قرقیزستان پس از ۱۳ سال سایه حضور نظامیان آمریکایی را از خود دور خواهد دید.

در نخستین سالهای شکل گیری این پایگاه، از آن به عنوان پایگاه هوایی نیروهای ائتلاف ناتو برای حمایت از عملیات ضد طالبان در افغانستان نام برده می‌شد.

در همین حال، وزارت دفاع آمریکا ۱۸ اکتبر در وب سایت رسمی خود بیانیه‌ای را منتشر کرد که براساس آن پنتاگون از ابتدای این ماه به جابجایی از مرکز ترانزیت در فرودگاه بین‌المللی ماناس و انتقال تجهیزات به یک کشور سوم را آغاز می‌کند.

براساس این بیانیه وزارت دفاع آمریکا مرکز جدید حمل‌ونقلی خود را در پایگاه نیروهای هوایی به نام «میخائیل کویلنیچانو» رومانی در ساحل دریای سیاه مستقر خواهد کرد.

این پایگاهی هوایی از سال ۲۰۰۵ طبق یک قرارداد دوجانبه در اختیار نیروهای نظامی آمریکا قرار گرفته و در این مدت به عنوان مرکز انبار تجهیزات، انتقال بارهای نظامی و همچنین پایگاه آموزشی نظامیان استفاده می‌شود.

«الماسبیک آتامبایف» رئیس جمهور قرقیزستان پس از تصویب قانون انصراف از توافق با ایالات متحده در مورد استفاده از پایگاه ماناس به عنوان مرکز حمل و نقل را ۲۶ ژوئن امضا و تأیید کرد که براساس این سند آمریکا تا تابستان سال آینده باید این پایگاه را تخلیه کند.

بنابر آمار اعلام شده از سوی «نولان مامیراف» یک مقام فرودگاه «ماناس» در ۳ ماه گذشته میزان پرواز هواپیماها از این پایگاه ۳۱ درصد کاهش یافته و تا پایان سال میلادی این آمار به ۴۰ درصد خواهد رسید.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: