ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۷۷۶۳۷
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۷

شبکه IP ترانزیت ملی ایجاد شد

شرکت ارتباطات زیرساخت نسبت به راه‌اندازی شبکه IP ترانزیت ملی با هدف افزایش کیفیت در تبادل ترافیک اطلاعات داخل کشور اقدام کرده است.
تدبیر24» بنا بر ارزیابی‌های انجام شده، بالغ بر ۵ درصد ظرفیت اتصال اپراتورها همچنان از طریق اینترنت انجام می‌شد و بر این اساس مطابق با مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، ‌ شرکت ارتباطات زیرساخت ملزم به ایجاد شبکه IP ترانزیت ملی برای اتصال ارتباطاتی شد که منشاء داخلی داشته اما به IXP زیرساخت متصل نشده‌اند.

در این راستا، راه اندازی شبکه IP ترانزیت ملی بنا بر الزامات سیاستهای توسعه شبکه ملی اطلاعات انجام شده و طبق مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، برای ایجاد شبکه تبادل اطلاعات ملی در داخل کشور، پیش از این شرکت ارتباطات زیرساخت نسبت به راه‌اندازی مراکز IXP اقدام کرده بود.

اما هدف از ایجاد این مراکز، تبادل ترافیک در داخل کشور با کیفیت بالا و هزینه کمتر بود که البته به دلیل محدودیت شبکه‌ای، برخی از اپراتورها و سازمانها امکان اتصال به شبکه IXP را نداشته و اتصالشان همچنان از طریق اینترنت صورت می گرفت.

همچنین پیش از این اگر مشترکی برای مثال می‌خواست به یک دانشگاهی که به مرکز تبادل اطلاعات شرکت زیرساخت متصل نبود، وصل شود باید از شبکه اینترنت استفاده می‌کرد و این اتصال برای آن شرکت و دانشگاه هزینه اینترنت داشت، اما هم اکنون با ایجاد یک لایه IP ترانزیت ملی بخشی از این ترافیک از طریق IXP تبادل می‌شود و بخشی که مربوط به سمت بین الملل بود، از طریق شبکه IP ترانزیت ملی تبادل خواهد شد که در نتیجه آن شاهد بهبود کیفیت ترافیک داخلی و کاهش هزینه اپراتورها خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت پیش از این در این باره گفته بود: این طرح کاهش ۵ درصدی درآمد شرکت ارتباطات زیرساخت را به همراه دارد، اما برای تحقق الزامات شبکه ملی ارتباطات در نیمه اول فروردین ماه آن را اجرایی کرده ایم.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: