ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
جمعه ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 25
کد خبر: ۷۷۶۴۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۵

مخالفان و موافقان برجام و حقایقی که باید آشکار شود

برجام واقعیتی است که آن طور که از فضای انتخاباتی کشور برمی آید؛ همه موافق آن هستند و فقط این گونه تبلیغ می کنند که چرا دستاوردهای آن زیادتر اینی که هست، نیست.
تدبیر24»در پاسخ به این افراد باید گفت شما که به دنبال افزایش یارانه ها هستید باید بدانید که اگر برجام نبود بیشتر از 200 هزار بشکه توانای صادرات نفت نداشتیم و قابل توجه مخالفان برجام و آن هایی که امروز به دنبال منبع  درآمد جدیدی هستند باید گفت که امروز که برجام به فرجام رسیده و چیزی حدود 5/2 میلیون بشکه نفت صادرات نفت صورت می پذیرد، هنوز دچار کسری بودجه هستیم چه برسد آن روزی که صادرات نفت در رقم ناچیزی بوده است.

واقعیت این است که هر کدام از کاندیداهای ریاست جمهوری در مبارزات انتخاباتی در تلاش اند تا حداکثر آرا را کسب کنند. در همین راستا گفتنی است که دهک های پایین درآمدی با شعارهای معیشتی و دهک های بالا نیز با شعارهای بهبود کسب و کار به یک کاندیدا و جریان سیاسی خاص جذب می شوند. به این معنا که دهک های پایین درآمدی به شعارهای مرتبط با معیشت، اشتغال و نیازهای اولیه توجه می کنند و در نقطه مقابل آن ها دهک های بالای درآمدی مفاهیم مربوط به کسب و کار، روابط تجاری مناسب، نظام مالیات و غیره را برای گزینش فرد رئیس جمهوری مورد نظر قرار می دهند. بنابراین اگر دیده می شود که برخی از کاندیداها شعارهای متمرکز بر مسکن، یارانه، اشتغال، کاهش نرخ تورم و ضریب جینی را ارائه می دهند، به این دلیل است که آن ها دهک های پایین جامعه را هدف قرار داده اند وشعارهایی متنوع برای تغییر و تحول در این زمینه ها را مطرح می کنند.

آن چه اهمیت دارد این است که باید دید آیا این برنامه ها و شعار ها قابل تحقق است یا خیر ؟ و اگر قابلیت تحقق دارند لزوماً با چه برنامه ای و بر مبنای چه هدفی دنبال می شوند؟

کاندیداها در جریان انتخابات شعارهایی ارائه دهند که قابلیت تحقق دارد. درحالی که یارانه در شرایط کنونی چیزی حدود 40 هزار میلیارد تومان برای دولت هزینه برمی دارد و دولت حقیقتاً توان پرداخت آن را ندارد عده ای از سه برابر شدن این رقم حرف می زنند. سه برابر شدن یعنی رقمی در حدود 120 هزارمیلیارد تومان و این برای کشوری که در شرایط کنونی40 هزارمیلیارد تومان درآمد ندارد، غیر قابل تحقق است و تنها در صورتی امکان تحقق پیدا می کند که منابع درآمدی جدیدی برای دولت ایجاد شود.


هادی حق شناس، اقتصاددان
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ایرانی منصف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۴
0
0
حقایق برجام در یک کلام : برجام طعنه آمریکاست بر جهل دولت اعتدال برای همین هم الان دارند به ریش دولت روحانی می خندند چرا که مذاکره کنندگان آمریکائی با یک فرمول دقیق و حساب شده تمامی منافذ عقل و شعور مذاکره کنندگان ایرانی را بستند چرا که برجام ابلیسی است که ایمان نداشته بعضی مسئولان دولت روحانی را نشانه رفته است جدیدا هم که چهار تا جاسوس از داخل برجام درآمده
اگر خداوند این دولت را رسوا و مضحکه عالم و آدم نکند استغفرالله باید به عدالت خدا شک کرد اینها هم جایشان مثل یاران خاتمی در وآ و بی بی سی و امثالهم است
نظر شما: