ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 27
کد خبر: ۷۸۰۰۸
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۵

سوء استفاده از فقر برای قدرت

ثروت امري ميمون و فقر امري مضموم است. بخش مهمي از طبقه اجتماعي انقلابيون سال پنجاه وهفت برخواسته ازطبقه محروم بودند.
تدبیر24» در آن سال‌ها خواسته و نخواسته با توجه به فضاي جنگ سرد، شعار عدالت‌محور نهادینه شد. شايد اين نگاه سياسي، اجتماعي و اقتصادي در آن مقطع زماني تا حدودي توجيه داشت اما امروز نمي‌توان بر همان موج سوار شد و براي اخذ راي عوامفريبي نمود. ثروت و توليد آن، امروز نه تنها ضد ارزش نيست بلكه هنجاري است كه همگان بر آن تاكيد داشته و آن را بسترساز توسعه مي‌دانند. دو قطبي نمودن جامعه با تقسيم آن به چهار و نود و شش درصد و ايجاد نفرت طبقاتي، نه تنها امري قبيح، بلكه اقدامي هنجارشکنانه است كه مي‌تواند عامل تحريک تلقی شود. توزيع نامتوازن ثروت در يك جامعه و بي‌عدالتي اجتماعي ابعاد و دلايل متعدد و عميق داشته و نياز به راه حل منسجم، مستمر و بلند مدت دارد. اينكه در مناظره مردم را بدبخت خطاب بنمايیم، جز هتك حرمت و خدشه به عزت مردم، دستاوردي نخواهد داشت. فقر با شعار، دادن يارانه و با وعده افزايش آن، گسترش صندوق‌هاي صدقه و... رفع نمي‌شود، بلكه فقرزدايي در سايه به‌كارگيري شعور در یک دولت مدرن و کارآمد و با برنامه‌ريزي متكي بر عقلانيت عملياتي مي‌گردد. ظاهرا روح ناهنجاری در كالبد برخي كانديداهاي انتخاباتي رياست جمهوري ايران زنده شده و رسيدن به قدرت، عامل هر سخن، توجيه‌گر هر اقدام، به‌كارگيري هر ابزار و شعار شده است. بايد به حال آن کسان تاسف خورد كه فريب چنین رویاهایی را می‌خورند. البته به اين سادگي هم نيست و نتيجه انتخابات نشان خواهد داد كه ديگر مردم به آسانی فريب نخواهند خورد. فقر و نداري، درد است اما درمان آن نهادينه کردن نگاه طبقاتي نيست. بايد فقر درمان شود اما راه حل آن يارانه و صندوق صدقات و يا اطعام فقیر براي يك يا چند وعده نيست. شكم‌هاي گرسنه را بايد با توليد كار و ثروت، با ياد دادن مهارت‌ها و... سير كرد. كار، كه ايجاد آن با سرمايه و ثروت امكانپذير است، تنها راه حل فقرزدايي از چهره جوامع است. بقيه سخن‌ها، حاشيه است. البته براي برخي، تداوم فقر، عامل بقاست. و چون فقر مادي با فقر فرهنگي ممزوج می‌شود، مي‌تواند محل مانور برای کسانی باشد که در پی قدرت هستند. بايد با خود و با مردم صادق بود. همه كمك كنيم جامعه ايراني در سايه شعور از فقر عبور نموده و به زندگي كه شايسته آن است دست يابد. در میان کاندیدا‌ها تنها روحانی است که برای کاهش فقر و افزایش رفاه عمومی جامعه ايراني برنامه دارد و بیمه سلامت حاصل همین نگاه است. باید با رای به روحانی تداوم بخش این مسیر باشیم.



صادق ملکی، كارشناس و تحليلگر سياسي
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: