ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۷۸۰۱۴
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۵

شکسته‌شدن رکورد صادرات فولاد در دولت یازدهم

رئیس هیات‌عامل ایمیدرو از شکسته شدن صادرات فولاد کشور در سال ۹۵ خبر داد.
تدبیر24» مهدی کرباسیان  در مراسم وارد مدار تولید شدن فاز نخست بزرگترین طرح توسعه فولاد خوزستان در شهرستان شادگان افزود: شکسته شدن رکورد صادرات فولاد در دولت‌یازدهم در حالی محقق شد که سال ۱۳۹۱ تنها ۲۰۰ هزار تن و سال ۱۳۹۴، ۴میلیون تن فولاد به خارج از کشور صادر شد.

وی ادامه داد: به‌رغم همه مشکلات و گرفتاری‌هایی که دولت‌یازدهم و ایمیدرو در سال ۹۲ داشت، توانستیم میزان تولید فولاد را از ۲۲ میلیون تن به ۳۰ میلیون تن در پایان سال ۹۵ برسانیم و سعی می‌شود به هدف تولید ۵۵ میلیون تن در پایان سال ۱۴۰۴ برسیم. تحقق اهداف صادراتی در صنعت فولاد یعنی رقابت با تولیدکنندگان برتر دنیا نظیر چین، اروپا و آمریکاست که محصولات تولیدشده در کشور نیز به لحاظ کیفیت و به لحاظ قیمت قدرت رقابت با تولیدات دنیا را دارد.

معاون وزیر صنعت افزود: ابتدای شروع به کار دولت تدبیر و امید، وضعیت ۷ پروژه فولادسازی در کشور غمناک بود که این طرح‌ها با تزریق ۵ هزار میلیارد ریال اعتبار فعال شد و علاوه بر فولاد شادگان تا ۱۸ ماه آینده چندین طرح فولادی به بهره‌برداری می‌رسد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو به اقدامات دولت برای جلوگیری از خام فروشی کالا اشاره کرد و گفت: برای جلوگیری از خام فروشی در سال گذشته توازن تولید فولاد ایجاد شد و در تولید و کنسانتره آهن ۵۴ درصد و گندله فولادی (گلوله‌های تولید شده از نرمه سنگ آهن و سایر مواد افزودنی) ۴۵درصد افزایش تولید داشتیم. در دولت یازدهم با کاوش ۲۵۰ هزار کیلومتر معدن به‌ اندازه ۸۰ سال گذشته کار انجام شد و تنها در سال گذشته یکهزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای کاوش معدنی ۱۰۰ هزار کیلومتر هزینه شد.

کرباسیان همچنین به افزوده ‌شدن ۴۰۰ میلیون تن به ذخایر سنگ‌آهن کشور در سال گذشته اشاره کرد و گفت: قدرت این را داریم که جزو ۱۰ کشور برتر دنیا در معادن سنگ‌ آهن باشیم. در چهار سال گذشته ۴۰درصد به تولید آهن اسفنجی افزوده‌شد و تا پایان سال جاری نیز ۴ میلیون تن به آن افزوده می‌شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره کارخانه فولاد شادگان نیز گفت: در فاز دوم پروژه فولادسازی شادگان، تولید فولاد و شمش فولاد در دستور کار است و ۱۸ ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

کرباسیان سرانه بهره مندی و مصرف هر ایرانی از صنایع فولاد را ۲۱۰ تا ۲۱۵ کیلو اعلام کرد و ادامه داد: تا پایان سال ۱۴۰۴ این رقم باید به ۳۵۰ کیلوگرم به ازای هر ایرانی برسد.

وی آینده کشور را در توسعه تولید عنوان کرد و توضیح داد: برای تحقق منویات رهبری در اقتصاد مقاومتی و تولید و اشتغال و تبدیل‌شدن ایران در سال ۱۴۰۴ به قدرت برتر اقتصادی در منطقه باید به تولید کشور اهمیت بیشتری دهیم.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: