ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۷۸۱۳۲
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۰

چرا رای به روحانی؟

شکی نیست که واقعیت‌های جامعه امروز ایران به‌ویژه پس از پشت سرگذاشتن هشت سال تسلط پوپولیسم و تجربه تلخ آن دوران و درپی آن نشان دادن سیمایی غیر واقعی از کشور و از همه مهم‌تر حراج سرمایه طلایی نفت توسط دولت‌های نهم و دهم که بسیار تحت تاثیر القائات اطرافیان قرار داشت و با عناوینی چون معجزه هزاره سوم، واقعیت‌های معطوف به هزاره سوم را فراموش می‌کرد.
 تدبیر24» باید مردم ایران به این آگاهی و بصیرت دست یافته باشند که دیگر نمی‌توان کشور را به کسانی سپرد که همچنان به آن گفتمان تعلق خاطر دارند و ادبیات پوپولیستی همان دوره را در پوشش بعضی از شعارهای به ظاهر فریبنده و عامه‌پسند اما غیر عملی و غیرکارشناسانه مطرح می‌کنند. مردمی که به چنین آگاهی و بصیرتی رسیده باشند، نمی‌توانند به‌جای تعامل با دنیا و اعتمادسازی همراه با ارائه تصویری صلح‌آمیز از اسلام، با رای دادن به دلواپس‌های تندرو مسیر تنش و تقابل با دنیا را انتخاب کنند. چرا که مردم ایران برای دور شدن از تجربه دولت‌های نهم و دهم، باید با انتخاب گفتمانی صلح‌آمیز و اصلاح‌طلبانه و برگرفته از اسلام رحمانی، گفتمان جنگ‌طلبی و استقبال کننده از تحریم و تحمیل قطعنامه‌های پی‌درپی ضد ایران و ایرانی را رد کنند تا آرامشی که ایجاد شده همچنان پایدار بماند و دوباره مردم شاهد صدور قطنعامه‌های ضد انسانی و ظالمانه قدرت‌های شیطانی در شورای امنیت سازمان ملل نباشند. ضمن اینکه قدرت‌های زورگوی جهانی با این تحریم‌ها و تهدید‌ها و ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی، نتوانند بیش از این مانع پیشرفت و توسعه ایران اسلامی گردند. بنابراین تعامل سازنده با دنیا و تسلیم زورگویی‌ها نشدن، همراه با تامین منافع ملی و حفظ ارزش‌های دینی و انقلابی و اسلامی و ارتقای قدرت دفاعی موضوعی است که آرامش و امنیتی همراه با اقتدار و اتحاد و امید به ارمغان می‌آورد. این مهم سبب خواهد شد که آینده‌ای بهتر و مطمئن‌تر، دور از تنش و تحریم و تهدید رقم بخورد. البته در کنار بهانه ندادن به‌دست دشمنان دیرین این سرزمین، باید گام‌هایی پرشتاب در مسیر آبادانی کشورمان ایران بزرگ برداشته شود. مهم‌تر اینکه باید از هر نوع آزمون و خطا و رای دادن به کسانی که مطلقا تجربه اجرایی ندارند اجتناب کنیم و اجازه ندهیم که از توسعه و رشد دور شویم. نکته مهم این است که نمی‌توان در زمان متوقف شد و همچنان که همه کشورهای جهان برای توسعه بیشتر تلاش می‌کنند ما هم باید به سمت توسعه و پیشرفت گام برداریم. حقیقت این است که اگر بنیه اقتصادی کشور ضعیف شود نمی‌توان در مسائل بین‌المللی، چنان که شایسته نام ایران است تاثیر گذاشت. بنابراین برای رسیدن به آبادانی، پیشرفت و استقلال و تحقق سیاست‌های کلی نظام و تبدیل شدن به پیشرفته‌ترین کشور منطقه در اقتصاد و علم و فناوری در1400می‌طلبد که همه مردم ایران به گفتمان اصلاح و اعتدال که امروزه آقای روحانی آن را نمایندگی می‌کند رای دهند تا ایران بتواند بهترین جایگاه را در عرصه منطقه‌ای به‌دست آورد.


محمدعلی مشفق، فعال سیاسی اصلاح‌طلب
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: