ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۷۸۲۳۸
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۵

تکرار دوران احمدی‌نژاد با کاهش مشارکت

کاهش مشارکت مردم به معنای این است که آنان از حق طبیعیشان برای تعیین سرنوشت خود در چهار سال آینده خودداری می‌کنند و طبیعتا در وضعیت کاهش مشارکت مردم و پایین آمدن میزان رای دهی امکان تکرار هشت ساله ناکارآمدی دوره محمود احمدی‌نژاد بسیار تقویت می‌شود و این احتمال وجه بیشتری به خود می‌گیرد.
تدبیر24»علاه بر این در حالت کاهش مشارکت مردم و پیروزی نامزدهای نزدیک به تفکر احمدی‌نژاد، چهره ایران نیز در عرصه بین‌المللی همان چهره و سیمای کدر دوران دولت‌های نهم و دهم خواهد بود. علاوه براین در عرصه داخلی نیز همان سیاست‌های پیشین دوباره تکرار خواهد شد و ما دوباره با عقبگرد مواجه خواهیم شد. از طرفی دیگر کنار کشیدن محمدباقر قالیباف از صحنه انتخابات ریاست جمهوری مساله‌ای بسیار مهم و قابل تامل در این زمینه است. در ابتدا اگر آقای قالیباف کنار نمی‌کشید برای همیشه پرونده سیاسی ایشان بسته می‌شد و بعید بود میزان آرای وی بیشتر از آرای باطله می‌بود و از منظر شخصی اولا نباید قالیباف برای بار سوم برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد می‌شد و ثانیا این کناره‌گیری به مصلحت اعتبار سیاسی وی است. از منظر جریان اصولگرایی نیز از همان ابتدا مشخص بود که کاندیدای اصلی و مورد تایید جمنا سیدابراهیم رئیسی است و تاکنون نیز شواهد حاکی از آن است که مجموعه‌ای که کمپین آقای رئیسی را هدایت و مدیریت می‌کنند در راضی کردن آقای قالیباف برای کناره‌گیری موفق بوده‌اند. علاوه براین کناره‌گیری آقای قالیباف باعث می‌شود صحنه انتخابات شفاف و روشن‌تر شود و از دو گفتمان رایج سیاسی کشور یعنی اصولگرایان و اصلاح‌طلبان دو کاندیدای اصلی یعنی دکتر روحانی و آقای رئیسی خود را در معرض دید و قضاوت مردمی قرار بدهند و به عقیده نویسنده کناره‌گیری قالیباف از این جهت به شفاف‌تر شدن فضای انتخابات کشور و همچنین افزایش میزان مشارکت مردم کمک کرده است. به هر میزان صحنه انتخابات جدی‌تر شود امکان مشارکت مردم نیز بیشتر خواهد شد. در این فضای دو گفتمانی، مردم به روشنی می‌دانند کاهش مشارکت آنان به معنای بازگشت دوران هشت ساله و ناکارآمد داخلی و خارجی دولت قبل خواهد بود. حضور مردم در عرصه انتخابات موجب رشد و جهش ابعاد مختلف دموکراسی خواهد شد.


سید حسن رسولی،  فعال سیاسی اصلاح‌طلب
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: