ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۷۸۸۱۹
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۷

مردم به توسعه، صلح و رفاه اقتصادی رأی دادند

آن‌چه از تعاملات آمریکا و عربستان سعودی درک می‌شود، این است که ترامپ به خوبی می‌داند فروش این مقدار تسلیحات به عربستان سعودی قابلیت استفاده و کارایی ندارد.
تدبیر24» به علاوه این‌که ایالات متحده آمریکا نشان داده که هیچ اعتمادی به عربستان ندارد و به خوبی می‌داند وضعیت این کشور در آشفتگی سپری می‌شود. بنابراین بیشتر به دنبال کسب پول آل‌سعود از طریق فروش تسلیحات است.

نکته کلیدی که در وعده‌های انتخاباتی حسن روحانی دیده می‌شد؛ این بود که او قول داد تحریم‌های دوجانبه را از میان بردارد. ببینید شرایط کنونی ایران برای تحقق وعده‌های گوناگون حسن روحانی نیاز دارد تا هیچ‌کار تحریک‌آمیزی بر سر راه سیاست‌های خارجی و بین‌المللی صورت نپذیرد.

حسن روحانی قبل از انتخابات برای دولت دوم خود آن‌چه را که شعار می‌داد بیشتر حول محور مسائل اقتصادی و رفاه مردم توضیح می‌داد. اعتقاد دارم کل مسائل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کنونی ایران در ارتباط با سیاست خارجی و مسائل بین‌المللی تغییر پیدا می‌کند، آرای قاطع به روحانی به استناد قول دوباره او در حکم کلید ثانوی برای حل مشکلات تحریم‌های دوجانبه، تجدیدنظر در سیاست خارجی ایران و کمتر شدن صداهای مخالفی که از جنگ هراسی ندارند، بازمی‌گردد، چراکه مردم به توسعه، صلح و رفاه اقتصادی رأی دادند.

به نظر من ایران بعد از این باید در نحوه سیاست خارجی خود منافع خود را در اولویت بداند و در قالب پشتیبان و حامی هم‌فکران خود به عمل بردازد.

نحوه تعاملات در سطوح بین‌المللی گویای این است که اگرچه برخی از تغییرات در داخل تلخ است اما جنگ از آن تلخ‌تر است. روابط ایالات متحده آمریکا و عرب‌ها را در نظر بگیرید. اگرچه در این رابطه ترامپ به عرب‌ها اعتقادی ندارد و بیشتر به پول آن‌ها اعتقاد دارد، اما چرا باید برای ایران‌ستیزی هزینه‌های هنگفتی مثل 700 میلیارد دلار صورت پذیرد!

اگر دقت کرده باشید، ترامپ به عرب‌ها قبلاً گفته بود که انواع و اقسام تروریسم‌ها از شما نشأت می‌گیرد و حادثه 11 سپتامبر هم زیر سر شما بوده است. او گفته که باید 700 میلیارد دلار از عرب‌ها گرفته شود تا این حادثه جبران شود. الان هم دیدیم که در جریان سفر ترامپ به این کشور 350 میلیارد دلار تسلحات به سعودی‌ها فروخته شد که این رقم نصف همان عددی است که به عنوان خسارت آمریکا در نظر گرفته شده است.


فریدون مجلسی، تحلیلگر سیاسی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: