ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۷۸۹۰۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۶

مردم به یارانه۳‌برابری نه گفتند

انتخابات 29 اردیبهشت 96 پیام‌های متفاوتی هم برای سیاستمداران و هم برای گروه‌های مرجع داشت. این انتخابات در شرایطی برگزار شد که منطقه ما پرآشوب بود.
تدبیر24»در سطح بین‌الملل انتخاب ترامپ و انتخاباتی که در فرانسه برگزار شد، این پیام را به سیاست بین‌الملل مخابره کرد که دوران یکه‌تازی پوپولیست‌ها در سیاست آغاز شده است. در چنین شرایطی کار مردم ایران‌ کاری سترگ بود. اما از سوی دیگر، شرایط سخت زندگی مردم و تورم‌های تجمیع‌شده از سال‌های گذشته که منجر به کاهش قدرت مردم شده بود و اقتصاد ایران را به مرزهای ویرانی کشانده بود، همچنان در چهار سال دولت گذشته جبران نشده است. در این انتخابات، مردم ایران دست به یک انتخابات بلندمدت زدند. بیکاری بیش از 3‌میلیون و جمعیت نیمه‌بیکار بیش از 5‌میلیون جامعه را با آسیب‌های زیادی مواجه کرده بود. مردم در این انتخابات به یارانه‌های سه‌برابری نه گفتند و به برنامه‌های میان‌مدت دولت یازدهم اعتماد کردند. در یک چرخش تاریخی، مردم ایران به‌رغم اینکه دولت یازدهم به برخی وعده‌های خود به دلیل محدودیت‌های منابع تحقق نبخشید، اما به دلیل عملکرد مطلوب کلان دولت مثل دستاوردهای سیاست خارجی، موفقیت‌های بازار نفت و البته دستاوردهای درمانی، بار دیگر به دکتر روحانی پاسخ مثبت دادند تا به وعده‌های باقیمانده در 4 سال آینده جامه عمل بپوشانند. مردم انتظار دارند ایران 1400 فرسنگ‌ها با سال 1392 فاصله داشته باشد. مردم تصورشان این است که در چهار سال آینده به‌طور میانگین سالی یک‌میلیون شغل خالص ایجاد شود. مردم از دولت دکتر روحانی انتظار دارند مخازن مشترک نفت و گاز به بهره‌برداری مطلوب‌تری برسد. در حوزه روابط بین‌الملل نیز شهروندان این توقع را از دولت دارند که روابط با کشورهای منطقه و جهان رونق بیشتری بگیرد. در مجموع می‌توان گفت رأی شهروندان در چهار سال گذشته به دولت قبل این فرصت را داد که از اقتصاد ایران آواربرداری کند و در چهار سال پیش‌رو به ساخت‌و‌ساز اقتصاد ایران بپردازد. در دولت جدید با توجه به اینکه رئیس‌جمهوری وعده داده تا نسلی از مدیرانی‌ که به دلایل شرایط بحرانی دولت یازدهم بر سرکار بودند؛ تغییر کنند و به جای آنها مدیران کارآمدتر، بهره‌ور‌تر و کم‌اشتباه‌تر جایگزین آنها شوند. رئیس‌جمهور ایران به عنوان وکیل مردم موظف است منشور حقوق شهروندی را به معنای واقعی کلمه اجرایی کند. این حقوق صرفا شامل حق زبان، خط و... نیست، بلکه داشتن شغل مناسب، مسکن و حقوق سیاسی را هم دربرمی‌گیرد.



هادی حق شناس، کارشناس اقتصادی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمد حسن صداقتی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۳
0
0
مردم به یارانه سه بربرای نه نگفتن سو استفاده نکنید لطفا مردم برای اینکه آن نشود نه گفتن
نظر شما: