ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۷۹۴۴۳
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۹

سیاست نادرست ترامپ و حرکت اتحادیه اروپا به سمت تسلیحات هسته‌ای

به گزارش روزنامه نیویورک تایمز درحالی که آنگلا مرکل اعلام کرده است که اتحادیه اروپا دیگر نمی‌تواند مثل گذشته به تسلیحات هسته‌ای آمریکا وابسته باشد، متحدان اصلی آمریکا درحال بحث و گفت‌وگو در مورد ایجاد تسلیحات هسته‌ای اتحادیه اروپا و بازدارندگی مستقل خود در برابر روسیه هستند.
تدبیر24»در این گزارش آمده است: در صورت ایجاد یک بازدارندگی هسته‌ای مستقل در اروپا، زرادخانه هسته‌ای فرانسه، نقش جایگزین را برای تسلیحات هسته‌ای مستقر در آمریکا بازی خواهد کرد و تحت فرماندهی مشترک قدرت‌های اروپایی اداره خواهد شد.

در حالی که موافقان این ایده در اقلیت هستند، این امر نشان‌دهنده افزایش نگرانی اروپایی‌ها از این مساله است که آمریکا، تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ مثل گذشته به دفاع از اروپا متعهد نیست.

جانا پاگلیرین، رئیس شورای روابط خارجی آلمان اعلام کرده که برخی از مقامات اتحادیه اروپا نظرسنجی‌هایی را در رادیو، تلویزیون و روزنامه در این‌باره آغاز کرده‌اند. اما مهم‌ترین حامی این ایده، روریش کیشوتر، قانونگذار و سخنگوی سیاست خارجی حزب حاکم آلمان است. او تنها اندکی پس از ورود ترامپ به کاخ سفید این گزینه را مطرح کرد.

او اعلام کرده بود که نظرش آن است تا زرادخانه هسته‌ای فرانسه و انگلیس تقویت و توسعه یابد.

هم اکنون آمریکا ده‌ها کلاهک هسته‌ای را در آلمان، ایتالیا، بلژیک و هلند مستقر کرده است که نشانه‌ای از تعهد این کشور برای دفاع از اروپا است.

کیشوتر افزود: برنامه من آن است تا یک برنامه جایگزین و یا موازی با تسلیحات هسته‌ای آمریکا در اروپا ایجاد شود.

این برنامه برای اجرا به چهار عامل بستگی دارد؛ تعهد فرانسه به توقف کلاهک‌های هسته‌ای خود در دفاع مشترک از اتحادیه اروپا، حمایت مالی آلمان از این طرح، فرماندهی مشترک تسلیحات هسته‌ای و آمادگی فرانسه با استقرار کلاهک‌های خود در دیگر کشورهای اروپایی.

به گفته او بنا بر این طرح تعداد کلاهک‌های هسته‌ای در اروپا افزایشی نخواهد یافت و حتی اگر آمریکا کلاهک‌های خود را از اروپا خارج کند، کاهش نیز خواهد یافت.

او افزود: این طرح نیاز به تصویب دکترین نظامی جدید دارد تا به اروپا اجازه دهد در یک جنگ غیرهسته‌ای از تسلیحات هسته‌ای استفاده کنندف چراکه استفاده از این تسلیحات نباید قابل پیش‌بینی باشد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: