ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۷۹۶۱
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۴

واردات ایران در انحصار کیست؟

سه کشور امارات، چین و هند به تنهایی حدود نیمی از واردات کالای ایران را در هفت ماهه امسال به خود اختصاص دادند.
به گزارش تدبیر24 به نقل از ایسنا، براین اساس در هفت ماهه ۱۳۹۲ امارات ۲۰.۳۷ درصد، چین ۱۹.۲۲ درصد و هند ۹.۴۳ درصد از کل واردات کالای ایران را به خود اختصاص دادند. به این ترتیب این سه کشور به تنهایی سهمی معادل ۴۹.۰۲ درصد از کل واردات ایران را به خود اختصاص دادند.

کره‌جنوبی، ترکیه، آلمان، سوئیس، هلند، ایتالیا و انگلیس نیز در رده‌های چهارم تا دهم بزرگترین صادرکنندگان کالا به ایران در هفت ماهه سال جاری قرار گرفتند.

همچنین ۱۰ کشور فوق در مجموع سهمی معادل بیش از ۸۲ درصد از واردات کالای ایران را بدست آوردند. مابقی کشورهای جهان کمتر از ۲۰ درصد سهم در واردات کالای ایران در هفت ماهه امسال داشتند. نیمی از ۱۰ صادرکننده بزرگ کالا به ایران نیز اروپایی بودند.

بیشترین رشد واردات ایران در هفت ماهه امسال مربوط به انگلیس به میزان ۳۲۷.۲۲ درصد، هند به میزان ۱۴۱.۱۴ درصد، لبنان به میزان ۱۳۵.۷۸ درصد و فیلیپین به میزان ۱۱۳.۷۴ درصد بود.

ضمن اینکه بیشترین کاهش واردات ایران نیز در همین مدت مربوط به برزیل به میزان ۷۹.۴۸ درصد، رومانی به میزان ۷۷.۹۰ درصد، تایلند به میزان ۷۶.۷۹ درصد، قبرس به میزان ۷۳.۸۲ درصد و روسیه به میزان ۶۲.۶۶ درصد بوده است.
منبع:جهان

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: