تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۷۹۷۳۹
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۰

ضرر 300 میلیاردی معتادان خیابانی به کشور

رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد کمیته مستقل مبارزه با موادمخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اکنون 20 تا 25 هزار معتاد خیابانی در کشور بسر می برند که نزدیک به 300 میلیارد تومان در سال به اقتصاد ضرر می زنند.
تدبیر24»سعید صفاتیان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: ساماندهی معتادان خیابانی دچار چالش جدی است و ضعف ما در برنامه های کارآفرینی باعث شده است تا شرایط معتادان خیابانی بدتر شود.
صفاتیان ادامه داد: در بحث اسکان معتادان خیابانی به‌ ارائه خدمات اجتماعی، راه اندازی مددسراها، نگهداری موقت آنان، مهار و کنترل آسیب های اجتماعی نیاز داریم تا بتوانیم در ساماندهی این افراد عملکرد مطلوبی در کشور داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: شهرداری در حوزه سلامت در تهران، وظیفه هایی دارد که وظیفه اصلی آن آموزش و توانمندسازی شهروندان است و این وظایف شامل سلامت اجتماعی، روانی، معتادان، کودکان، زنان و سلامت محیط نیز می شود که البته باید موضوع ساماندهی معتادان خیابانی در اولویت این برنامه ها باشد.
صفاتیان افزود: در اسفندماه سال گذشته و در برنامه ششم توسعه در ماده 80 برای شهرداری به صراحت آمده است که ساماندهی معتادان خیابانی وظیفه اصلی شهرداری است و این علاوه بر وظایفی است که معاونت اجتماعی شهرداری ها دارند.
وی اظهار کرد: مشارکت، آموزش و بالابردن سطح آموزش برای مردم از وظایف این معاونت است که باید در کنار دیگر فعالیت ها در حوزه آسیب های اجتماعی اجرایی شود.
رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد کمیته مستقل مبارزه با موادمخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: معاونت پیشگیری در شهرداری تهران نیز وظایفی همچون حساس سازی، آگاه سازی، تهیه بسته های آموزشی و برگزاری کارگاه های اعتیاد را برعهده دارد که این فعالیت ها در تهران صورت نگرفته و در شهرهای دیگر نیز اقدامی انجام نشده است.

** موضوع اعتیاد اولویت اول دستگاه ها باشد
این کارشناس حوزه اعتیاد اظهار کرد: درباره آسیب های اجتماعی از حدود 2 سال پیش در کشور به صورت ویژه این موضوع مطرح شده است و رهبر معظم انقلاب چهار جلسه در این دو سال با سران قوا و همچنین مسئولان حوزه های آسیب های اجتماعی در کشور داشته اند.
وی تصریح کرد: بحث این است که آسیب های اجتماعی طبقه بندی و روی آن کار شود چراکه حتی در آسیب های اجتماعی در حوزه برنامه ریزی و کارکرد آن عقب هستیم.
صفاتیان اضافه کرد: توصیه به دولت دوازدهم این است که توجه ویژه به موضوع آسیب های اجتماعی داشته باشد و به این مبحث به خوبی ورود کند.
وی خاطرنشان کرد: مهمترین آسیب اجتماعی در کشور مربوط به موضوع اعتیاد است و باید دستگاه ها در کشور این موضوع را به عنوان اولویت اول خود قرار دهند.
رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد کمیته مستقل مبارزه با موادمخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اعتیاد باید چه در حوزه دولت و چه در حوزه مدیریت شهری و شهرداری ها به عنوان مهمترین موضوع باشد تا این چالش در کشور حل شود.
وی اظهار کرد: اگر موضوع چالش ها و آسیب های شهرهای بزرگ را مشاهده کنیم به عنوان نمونه چند آسیب ترافیک، حمل و نقل، فساد اقتصادی و اعتیاد در تهران بیشتر است و در دو سال گذشته مهمترین مشکل اینها بود، البته ساماندهی معتادان خیابانی از دیگر مشکلات در حوزه شهری به شمار می آید.
صفاتیان به برخی از وظایف شهرداری ها اشاره کرد و ادامه داد: قوانینی در زمینه وظایف شهرداری در حوزه آسیب های اجتماعی وجود دارد که بر اساس آنها شهرداری ها می توانند در بحث ساماندهی معتادان خیابانی، حاشیه نشینی، سلامت روانی و شغلی و ایمنی افراد ورود کنند.

** شهرداری در حوزه آسیب های اجتماعی بد عمل کرد
وی تصریح کرد: همچنین در حوزه کودکان کار و معتاد نمی توان بی تفاوت بود زیرا بیشتر افرادی که از نوزادی تا 15 سالگی کودک کار هستند، معتادند و باید به این موضوع نیز دستگاه های اجرایی و شهرداری ها ورود کنند.
صفاتیان خاطرنشان کرد: پایه اصلی بحث کودکان کار، زنان خیابانی و تکدی گری، اعتیاد است، پس ورود به این موضوعات می تواند در کاهش اعتیاد در کشور نیز تاثیرگذار باشد.
وی با بیان اینکه شهرداری طبق قانون در این زمینه ها وظیفه داشت اما بد عمل کرد، اظهار کرد: همچنین شورای شهر نیز نظارتی ضعیف و نادرست بر عملکرد شهرداری داشته است که باید در شورای شهر جدید نسبت به این موضوعات اهتمام بیشتری شود.
رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد کمیته مستقل مبارزه با موادمخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: شورای شهر وظایف سنگینی دارد که در بند 6 و 100 قانون اساسی کلمه شورای شهر نیز آمده است و وظیفه اصلی آن این است که مشکل را در جامعه ببیند و برنامه تخصصی برای حل این مشکلات داشته باشد.
وی تاکید کرد: موضوع اعتیاد هم در جلسات رهبر معظم انقلاب و هم متخصصان دیده شده است و اولین آسیب اجتماعی شهر است اما آنقدر که باید و شاید شهرداری و شورای شهر در حوزه معتادان خیابانی ورود پیدا نکرده اند که این موضوع باید بررسی شود.

** سلامت کودکان کار مهمتر از سلامت محیط است
صفاتیان ادامه داد: در شورای شهر جدید سه نفر در حوزه اجتماعی و یک نفر در حوزه سلامت به عنوان اعضای جدید هستند اما سوال این است که در حوزه سلامت چرا در شورای شهر تخصصی را به نام سلامت محیط گذاشته اند اما اشاره ای به سلامت کودکان کار و سلامت روانی و اجتماعی نشده است.
وی خاطرنشان کرد: به طور یقین سلامت معتادان خیابانی و موضوع اعتیاد بسیار مهمتر است و ما امیدوار بودیم در مسائل اجتماعی یک نفر در حوزه اعتیاد در شورای شهر جدید باشد؛ البته بسیاری از مسئولان نظر مثبت برای حل مشکل اعتیاد در کشور دارند که باید برای این موضوع برنامه تخصصی داشته باشند.
صفاتیان ادامه داد: باید برنامه کاهش آسیب در ستاد مبارزه با موادمخدر، وزارت بهداشت و بهزیستی تقویت شود البته ما درنظرداریم در دوره جدید شورا یک سیستم نظارتی طراحی شود تا به صورت ماهانه فعالیت های شورا پایش و مشخص شود افرادی که به حوزه آسیب ورود کرده اند، چقدر موفق هستند.
برچسب ها: معتادان میلیاردی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: