ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۷۹۸۶۶
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۰

شهر کهنه کجاست ؟ + تصاویر

تون نام شهری است که هم‌اکنون در جنوب غربی شهر فردوس قرار گرفته و امروزه با نام شهر کهنه شناخته می‌شود.
تدبیر24» تون نام شهری است که هم‌اکنون در جنوب غربی شهر فردوس قرار گرفته و در گذشته از شهرهای بزرگ سرزمین خراسان به حساب می‌آمده است. این شهر امروزه با نام شهر کهنه شناخته می‌شود.


پنج شنبه******** تون؛ شهر کهنه


بنابراین گزارش، با نگاهی به گذشته شهر تون متوجه می‌شویم که این شهر در طول تاریخ خطرات زیادی را پشت سر گذاشته و آنچه از آن باقیمانده بخشی از تاریخ کشورمان به حساب می‌آید. در اصل شهر تون که روزی یکی از بزرگ‌ترین شهرهای حکومتی ایران بوده و نقش مهمی در اقتصاد منطقه خراسان داشته است.


پنج شنبه******** تون؛ شهر کهنه


شایان ذکر است؛ شهر تون در دوره‌ای از تاریخ پس از الموت مهم‌ترین مرکز اسماعیلیه در قهستان بوده و پنج دروازه داشته است. ابن اثیر در کتاب الکامل فی التاریخ در تشریح چگونگی ویرانی این شهر می‌نویسد: مردم شهر تون بر مذهب اسماعیلیه پایدار ماندند سپاه مغول به رهبری هلاکوخان نوه چنگیز خان رهسپار شهر تون گردید. در بهار سال ۶۵۳ سپاه هلاکو خان مغول این شهر را پس از هفت روز مقاومت تصرف کرد و مردم آن را قتل عام کرد.

عطاملک جوینی نیز در بخشی از تاریخ جهانگشای در خصوص آنچه بر سر شهر تون آمده چنین نوشته است: تا هفتم روز که لشکر بر حصار رفتند و باره آن بر زمین یکسان کردند و تمام مردان و زنان را به صحرا راندند و از ده سال به بالا را کشتند و چهل هزار نفر سر از تن جدا کردند.


پنج شنبه******** تون؛ شهر کهنه


یادآور می‌شود؛ از آثار تاریخی به جای مانده از شهر تون می‌توان به مدرسه علمیه علیا، مدرسه علمیه حبیبیه، مسجد جامع تون، مسجد سیدی، امامزاده محمد و ابراهیم، حمام خیروز، بازمانده‌های محلهٔ سردشت از جمله حمام سردشت، حوض انبار سرخ کوه، تپه چنجه، خانه افراشته، خانه معزی، خانه مقدم، خانه راهی و گورستان خاموشی اشاره کرد.

خاطرنشان می‌شود؛ شهر تون، در تاریخ ۸ خرداد ۱۳۷۸به ثبت ملی رسید.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: