ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۷۹۹۶
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۰

تنها یهودی افغانستان/تصاویر

زمانی نه چندان دور وقتی هنوز جنبش صهیونیسم یهودیان ساکن کشورهای شرقی را وادار به مهاجرت به سرزمین‌های اشغالی نکرده بود، در افغانستان حدود ۴۰ هزار یهودی زندگی می‌کردند، اما هم اکنون از آن ۴۰ هزار نفر تنها یک نفر باقی مانده است.
تدبیر24:  قوم یهود در همه جای دنیا پراکنده شده‌اند و کشور افغانستان یکی از این مناطق است، با این تفاوت که در این کشور تنها یک یهودی ساکن است.
 
وی «زابلون اسیمنتوف» نام دارد و همواره یکی از کرسی‌های شورای محلی شهر «کابل»،‌ پایتخت افغانستان را احراز می‌کند. در واقع وی تنها یهودی برجای مانده از اقلیت یهودیان افغان است.


در زمانی نه چندان دور جمعیت یهود در افعانستان 40 هزار نفر برآورد می‌شد و ریشه‌ای 800 ساله در این کشور داشتند.

«زابلون اسیمنتوف» بر ادامه زندگی در افغانستان تاکید دارد، اگرچه همسر و دو فرزندش بیش از یک دهه است که به سرزمین‌های اشغالی مهاجرت کرده‌اند.

زابلون در این‌باره می‌گوید: خانواده‌ام همیشه به من اصرار می‌کنند که به آنها ملحق شوم و اینکه به عنوان تنها یهودی ساکن در افغانستان آنجا چه می‌کند.

وی می‌افزاید: 12 سال پیش که به سرزمین‌های اشغالی سفر کرده بود، دو دختر 12 و 14 ساله‌اش را دیده و از آن زمان تاکنون آنها را ندیده است. زابلون می‌گوید: خودم هم نمی‌دانم چرا در افغانستان مانده‌ام و به زندگی در اینجا ادامه می‌دهم .. اما این اراده و خواست خداست.

با این حال او می‌گوید که از زندگی‌اش راضی و خشنود است و روزگار خود را به مراقبت از کتابخانه‌اش سپری می‌کند که در آن کتاب‌های نماز و دعای یهودیان وجود دارد و تاریخ برخی از آنها به 400 سال قبل باز می‌گردد و بخشی از وقت خود را با اندک گردشگران اروپایی و آمریکایی سپری می‌کند که به افغانستان سفر می‌کنند.

زابلون می‌افزاید: از طریق کمک‌های یهودیان جهان و رستورانی که 4 سال پیش آن را افتتاح کرده امرار معاش می‌کند.

تسنیم

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: