تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۸۰۲۹۱
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۸

عملکرد رسانه‌ها در حادثه تیراندازی مجلس و حرم چگونه باشد؟

یک استاد ارتباطات در پاسخ به اینکه عملکرد رسانه‌های رسمی در قبال پرداختن به اخباری چون حادثه تیراندازی امروز در مجلس و حرم امام (ره) چگونه باید باشد؟ اظهار کرد: در دنیای امروز عمر محرمانگی و سانسور به سر آمده است و دیگر سانسور معنایی نمی‌دهد. اگر رسانه‌های رسمی به بهانه‌ی امنیت ملی و نگرانی مردم، تعللی در انتشار انجام دهند و کم و کاستی در پخش خبر داشته باشند، اعتبارشان را از دست می‌دهند و از سویی کنترل شایعه‌ها در شبکه‌های اجتماعی غیرممکن خواهد بود.

تدبیر24»محمد سلطانی‌فر در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به این پرسش که رسانه‌ها رسمی در شرایط بحرانی تا چه مرزی مجاز هستند اخبار را منتشر و هدایت آن را به دست بگیرند؟ خاطرنشان کرد: درس مبارزه با بحران در رسانه‌ این است که شما از بحران نترسید و با آن وفق شوید. مواجه شدن با بحران این است که بتوانید بهترین اخبار و بهترین اطلاعات را به مردم بدهید؛ چرا که اگر رسانه‌های رسمی این کار را نکنند بازار شایعه آنقدر وخیم است که غیرقابل کنترل می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مردم در مواقع بحران باید به رسانه‌ها اعتماد کنند، گفت: رسانه‌های رسمی و خبرگزاری‌ها باید دقیق‌ترین خبر  را منتشر کنند حتی اگر آن اخبار بدترین اخبار و بحرانی‌ترین باشد. مردم باید سعی کنند از رسانه‌های رسمی اخبار را پیگیری کنند.

دکتر سلطانی‌فر سپس با اشاره به وظایف رسانه‌های رسمی در مواقع بحرانی اظهار کرد:‌ اگر رسانه‌های رسمی به بهانه‌ها و دلایلی چون امنیت ملی و ابراز نگرانی مردم، در انتشار اخبار تعلل کنند، قطعا بدانید منابع شایعه‌ای، که خود آن‌ هم بخشی از فضای تروریستی است و می‌خواهند به آن دامن بزنند، فعال می‌شوند و تاثیر خودشان را خواهند داشت.

این استاد ارتباطات وظیفه رسانه‌ها را مواجهه کامل با پدیده بحران، نترسیدن از بحران و دادن اطلاعات دقیق و سریع در بحران دانست و گفت:‌ در دنیای امروز عمر محرمانگی به سر آمده است. به ویژه مثل حمله مسلحانه‌ای که امروز در محافل عمومی رخ داده است، دیگر سانسور معنایی نمی‌دهد. امروز تمام موبایل‌ها خودشان خبرگزاری‌اند و تمام مردم خبرنگار و جزو رسانه‌اند و به همین جهت سانسور یک معنای غلط است. همان‌گونه که مشاهده کردید در اتفاقات تروریستی در دنیا، از جمله حادثه‌ای که در لندن رخ داد، این تمام مردم بودند که انعکاس خبر را بر عهده داشتند و زمانی هم که اعلام شد چه تعداد افراد کشته شده‌اند، هیچگاه خبری مبنی بر این که میزان کشته‌ها زیاد بوده و  دولت خواسته‌ است پنهان کاری کند نشنیدیم و همیشه دقیق‌ترین و سریع‌ترین اخبار از بحران‌ها را منتشر کرده‌اند.

سلطانی فر در پایان با پذیرش اینکه در اتفاقات اخیر، این شبکه‌های اجتماعی بوده‌اند که هدایت اخبار را به دست گرفته‌اند، مطرح کرد: سرعت عمل،‌ دقت و نترسیدن از پخش اخبار و سانسور نکردن اخبار در رسانه‌های رسمی باعث می‌شود که شبکه‌های اجتماعی نتوانند اخبار را تحت کنترل خود قرار بدهند. اگر رسانه‌های رسمی در لحظات آغازین حادثه، اخبار را به مخاطب منتقل کنند مردم هم اعتماد خود را به آن رسانه‌ها حفظ خواهند کرد اما اگر به فرض چهار نفر کشته‌ شده‌اند و رسانه‌ای اعلام کند که یک نفر کشته شده ‌است و بعدها افشا شود که خبر نادرست بوده است،‌ این بی‌اعتباری باعث می‌شود که جریان اطلاع‌رسانی دست شبکه‌های اجتماعی بیفتد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: