آنگ سان سوچی، رهبر دوفکتو و دموکراسی خواه میانمار که به سوئد رفته است پس از دیدار با استفان لوفون، نخست وزیر این کشور به خبرنگاران گفت: این هیات و تحقیقات آنها در میانمار تنها بر آتش اختلافات قومیتی میافزاید.
وی ادامه داد: به نظرم انجام چنین کاری در چنین منطقهای لازم نیست چون ما در تلاشیم تا به ایجاد هارمونی و تفاهم بپردازیم و نگرانیهایی را که باعث ایجاد جدایی و تفرقه میان جوامع در میانمار شده، از میان برداریم.
آنگ سان سوچی 71 ساله و برنده جایزه صلح نوبل گفته است که تنها پیشنهادها از سوی کمیسیون مشورتی مستقل به ریاست کوفی عنان، دبیرکل پیشین سازمان ملل را میپذیرد.
سازمان ملل در گزارش فوریه سال جاری میلادی خود اعلام کرده بود که نیروهای امنیتی میانمار در جریان عملیات در راخین اقدام به کشتار دسته جمعی و تجاوزهای گروهی کردهاند که احتمالا به عنوان "پاکسازی قومیتی" محاسبه میشود.
این گزارش از سوی کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل تهیه شده و براساس مصاحبهها از روهینجاهایی بود که از این عملیات نظامی جان سالم به در برده بودند و به بنگلادش فرار کردند.
حدود 75 هزار روهینجا سال گذشته میلادی برای فرار از عملیات نظامی، از راخین به بنگلادش فرار کردند.
بیش از 200 هزار روهینجا تا به حال به بنگلادش گریختهاند که بسیاری از آنها در اردگاهها و کانکسها در شرایط نامناسبی ساکن هستند.