ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۸۰۸۲۰
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۹
یادداشت وزیر بهداشت برای شب قدر

هوشیار باشیم تا خدای نکرده، پای نفاق به گفتار و رفتارمان باز نشود

وزیر بهداشت در کانال تلگرامی خود با اشاره به نامه حضرت علی(ع) خطاب به محمد بن ابی‌بکر- والی مصر- که درباره نگرانی از منافقان بود، نوشت: در سحرگاه امشب، شمشیر جهل و نفاق، فرق علم و اندیشه، بزرگ‌منشی و حق‎طلبی، عدالت و شرافت و در یک کلام، انسانیت را می‌شکافد.
تدبیر24»در یادداشت حسن قاضی زاده هاشمی به مناسبت شب‌های قدر آمده است:

«امیرالمؤمنین در نامه ای خطاب به محمد بن ابی‌بکر، والی مصر نوشت: پیامبر اسلام صلّی اللّه علیه و آله و سلّم به من فرمود: بر امتم، نه از مومن و نه از مشرک هراسی ندارم، من نگران منافقان هستم.

همچنین از پیامبر نقل شده است که فرمودند: من از فقر و نداشتن ثروت، بر امتم بیمناک نیستم. چیزی که من از آن نگرانم، فقر فکری و فقر اندیشه است.

کافیست همین دو فراز را کنار هم بگذاریم تا متوجه ‌شویم چرا علی ابن ابی‌طالب(ع)، جانشین بر حق رسول الله(ص) شهید جهل و نفاق می‌شود و چرا در کربلا فرزند پیغمبر خدا به قصد قربت توسط لشگری با عنوان جندالله سر بریده می‌شود!

این درسی است برای همیشه تاریخ و امروز نیز همه ما در هر جایگاه و مقامی، به‌قدر توان‌مان وظیفه داریم، هوشیار باشیم تا خدای نکرده، پای نفاق به گفتار و رفتارمان باز نشود و به‌ دنبال فریب افکار عمومی نباشیم. استاد مطهری که خود قربانی نفاق فرقانیسم شد. چه نیک می‌گوید: «اگر یک جنبه انسانی را بخواهند ملاک و مشخصه زمان ما قرار بدهند، باید بگویند عصر نفاق! و اگر بگویند در عصر ما بزرگ‌ترین ماشینی که اختراع شده، چه ماشینی است؟ به نظر من ماشین قلب حقایق است!»

پس امشب که در سحرگاهش، شمشیر جهل و نفاق، فرق علم و اندیشه، بزرگ‌منشی و حق‎طلبی، عدالت و شرافت و در یک کلام، انسانیت را می‌شکافد؛ از خداوند منان بخواهیم چشم ما را به حقیقت دین، مرام و مسلک پیامبر خدا و راه مولای‌مان علی(ع) روشن گرداند تا بتوانیم وظایف انسانی و اجتماعی خود را بشناسیم و آن‌گونه که باید به آنها عمل کنیم و از یاد نبریم که این مهم با گروه‌گرایی، خودشیفتگی، لجاجت، پیشداوری‌ و فراموش کردن منافع ملی سازگار نیست.
خداوند عاقبت همه ما را ختم به‌خیر کند.»

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: