ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۰۸۹۰
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۳

لزوم بازسازی جریان اصلاح‌طلبی

قوام هر تشکیلات و مجموعه‌ای در حوزه اجتماعی و سیاسی به دو عامل بسیار مهم گفتمان و سازمان بستگی دارد. هر جبهه سیاسی یا هر حزب سیاسی برای ماندگاری نیازمند این است که بتواند گفتمان‌سازی مناسب داشته باشد، آن را بروز دهد و در عین حال دارای سازمان و تشکیلات مناسبی باشد تا بتواند احزاب و برنامه‌های آن را جلو ببرد.
تدبیر24» طبیعتا جبهه اصلاح‌طلبان نیز از این قاعده مستثنی نیست. از این‌رو اصلاح‌طلبان باید متناسب با شرایطی که در کشور به‌وجود می‌آید به عنوان یک جریان یا یک جبهه سیاسی علاوه بر اینکه گفتمان‌سازی خود را بروز دهند لازم است تشکیلات خود را نیز متناسب‌سازی کنند. آنچه در هر تشکیلات سیاسی مطرح می‌شود رویکرد آن تشکیلات به اداره امور سیاسی است. باید مشخص شود این مجموعه یک تشکل نخبه‌گراست یا شخص‌محور، تشکلی بر پایه حداکثر مشارکت افراد در جامعه است یا تحزب‌محور؟ تجربه بشری نشان داده هراندازه نقش گروه‌های سیاسی را ارتقا دهیم به همان نسبت از میزان خطاها کاسته می‌شود. در جامعه ایران دموکراسی مولود نوپایی است و هنوز استانداردهای دموکراتیزاسیون درکشور به نحو درستی اجرا نشده است. طبیعتا اکنون در حال گذار هستیم و شخصیت‌ها محور گفتمان سیاسی هستند. در جبهه اصلاحات زمانی که جایگاه تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری تنزل پیدا می‌کند و در قامت افراد دیگری قرار می‌گیرد، چون مدعیان متعدد می‌شوند، تشتت و تفرق ایجاد می‌گردد. تحزب و تشکل‌گرایی گرچه ممکن است در کوتاه‌مدت نیز آن‌چنان که باید و شاید تاثیر خود را نداشته باشد، اما بدون شک در این راه و مسیر است که می‌توانیم ضریب اشتباه و خطا را کاهش دهیم و نهایتا نسبت به پاسخگویی بیشتر اقدام و رضایت افکار عمومی را جلب کنیم. اقدامات اخیری که در انتخابات مجلس و شوراها از جانب اصلاح‌طلبان انجام شد دارای آسیب‌هایی است که اگر این آسیب‌ها به درستی شناخته و حل نشود ممکن است در آینده در مجموعه اصلاح‌طلبان تشتت و تفرق ایجاد کند. هرکار و طرح جدیدی که دراندازیم ممکن است بخشی از مجموعه اصلاح‌طلبان را از دست دهیم، اما مهم این است که بدنه اصلی اصلاح‌طلبان همراه این نگاه و نقشه راه جدید باشند. سازماندهی و نقشه راه جدید به هر صورتی که طراحی شود باید نقش و وزن احزاب و گروه‌های سیاسی به‌درستی شناخته شود. اگر به این آسیب‌ها به‌درستی دقت شود، می‌توانیم به الگوی مناسبی برسیم که کمترین مشکل را داشته باشد. بزرگان جریان اصلاحات و چهره‌های ذی‌نفوذ بایستی تا وقتی جریان اصلاح‌طلبی در میان افکار عمومی اعتبار دارد و مردم همچنان به این جریان اعتماد دارند، باید نسبت به بازسازی تشکیلات اصلاح‌طلبی اقدام و هرچه بیشتر نقش احزاب را پررنگ‌تر کند. در این راستا در آینده نباید در فقدان شخصیت‌های محوری دچار مشکل شویم. این نگاه کاملا در بین شخصیت‌های اصلاح‌طلب وجود دارد و انتخابات اخیر شورا‌ها تلنگری بود که تمام احزاب و شخصیت‌ها درک کنند که روش‌های برگزارشده در دو دوره گذشته کاستی‌هایی دارد که بایستی با برنامه‌های خوب به سمت کارآمدی حرکت کنند.


علی تاجرنیا،  فعال سیاسی اصلاح‌طلب
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: