ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۰۹۳
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۷
سعید لیلاز کارشناس برجسته اقتصاد

گذشته و آینده مجلس

از سمت دولت جدید و حرکت کلی در چارچوب قانون و رای مردم در انتخابات ریاست‌جمهوری، اکثر نمایندگان حاضر در مجلس در دوره بعد راه سختی را برای رسیدن به بهارستان طی خواهند کرد . . .

تدبیر24 : برای درک اقدامات مجلس فعلی باید نگاهی به تاریخ تعامل چند ساله مجلس و واکنش‌های دولت گذشته نسبت به آن داشت. مجلس فعلی در هشت سال گذشته توسط رئیس‌جمهور و دولت گذشته در مصوبات و تصمیم‌گیری‌های خود بسیار نادیده گرفته شده است و حتی اختیارات قانونی خود که قانون اساسی برای آن تعریف کرده، توسط دولت جدی گرفته نشد. دولت گذشته بارها به اجرای قانون چندان تمایلی نشان نداد اما اکنون دولتی بر سر کار آمده است که یکی از شعارهایش قانونمندی و التزام به قانون است.

می‌توان رفتار کنونی مجلس در عدم رای اعتماد به وزرای پیشنهادی و همچنین مخالفت تعدادی از مجلسیان در مقابل دولت را از این منظر ارزیابی کرد که اهالی مجلس به دنبال احیا و بالا بردن اعتبار خود هستند. نظام پارلمانی کشور به علت رفتار دولت‌های نهم و دهم در چند ساله گذشته متضرر شد ونمایندگان با روش‌های مختلف سعی در ترمیم و ارتقای جایگاه خود دارند. مجلس اکنون بر سر دوراهی حساسی قرار گرفته است. از طرفی با انتخابات خرداد 92 که با مشارکت بالای مردم در انتخابات همراه بود، مجلسیان نمی‌توانند در انتخابات آتی مجلس با آرای کمی دوباره به صحنه بیایند و مسلما برای کسب مشروعیت مردم به آرای آنها نیاز دارند. از طرفی دیگر موضوع کسب صلاحیت مطرح است که فعالیت‌ها و رای دادن نمایندگان باید در مسیر و جهتی باشد که بتوانند هم قانون را رعایت کند و هم خود آسیب نبیند.

می‌توان پیش‌بینی کرد با انتخاب مسیرهای قانونمند و التزام به قانون از سمت دولت جدید و حرکت کلی در چارچوب قانون و رای مردم در انتخابات ریاست‌جمهوری، اکثر نمایندگان حاضر در مجلس در دوره بعد راه سختی را برای رسیدن به بهارستان طی خواهند کرد و موفقیت آنها سخت است. البته نمی‌توان با قطعیت آینده را پیش‌بینی کرد، ممکن است عده‌ایی از آنها در انتخابات مجلس مجدداً به خانه ملت بروند. در بحث رای اعتماد به وزیر ورزش و جوانان هم این موضوع مطرح است که وزارتخانه ورزش‌وجوانان نقشی استراتژیک در مسائل کشور و امور مربوط به جوانان دارد اما نمی‌توان وزارت ورزش را دارای چنین نقشی دانست. تکلیف وزارتخانه‌های تاثیر گذار و موثر در مسائل حیاتی کشور مشخص شده است و این حساسیت مجلس بر انتخاب وزیر ورزش و جوانان را نمی‌توان از این منظر توجیه کرد. به هیچ وجه نمی‌توان گفت که وزرات ورزش سرنوشت جوانان کشورمان را خواهد ساخت. عوامل بسیاری روی مسائل جوانان تاثیرگذار است و می‌توان گفت که وزارت ورزش و جوانان نیز بخشی از آن را شامل می‌شود.

ورزش در کشور ما مسیر خود را طی می‌کند و در روند فعالیت‌های آن فدراسیون‌ها اهمیت خود را دارند. راهیابی تیم فوتبال ایران به جام جهانی دلیلی بر این سخن است. زیرا اگر تحولات ورزش را تاثیر گرفته از سیاست‌های دولت بدانیم با مسیری که دولت احمدی‌نژاد پیش گرفته بود موفقیت خاصی در این زمینه به دست نمی‌آمد. در کل می‌توان علت رفتار مجلس کنونی را گذشته و آینده مبهم دانست که خود مجلسیان نیز به این امر آگاه و واقف هستند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: