ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۸۱۰۱
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۶

با چین قاطعانه برخورد شود

این توافقات براساس ملاحظاتی صورت می‌گیرد که در نوع خود هیچ توجیهی ندارند و اين در حالی است که کشور چین نیز همواره به منابع انرژی ما نیازمند ...
تدبیر24: از جمله دلایل سفر چهار روزه اخیر رئیس مجلس شورای اسلامی به چین، به گفته مقامات تبادل نظر دیپلماتیک و اقتصادی با مقامات چین بر سر نحوه وصول مطالبات معوق نفتی و گازی ایران از چین و دستیابی به یک توافق جدید به منظور وصول حدود 22میلیارد یورو مطالبات معوق نفتی و گازی ایران عنوان شده بود. مطالبات معوق ما در کشور چین رقم بسیار بالایی است و ماندن این میزان در این کشور و در حالی که هیچ سودی نیز از این مبلغ توسط ایران دریافت نمی‌شود، تنها به ضرر اقتصاد کشور است. این توافقات براساس ملاحظاتی صورت می‌گیرد که در نوع خود هیچ توجیهی ندارند و اين در حالی است که کشور چین نیز همواره به منابع انرژی ما نیازمند است و توجه به این نیاز باید عاملی باشد تا از دادن امتیازهایی به این شکل جلوگیری شده و با قاطعیت بسیاری برخورد شود. موضع ایران در جریان این مذاکرات اما موضع قاطعی نبود و برخورد قاطعانه‌ای را می‌طلبید که شاهد آن نبودیم. البته این نوع رفتارها سابقه‌دار هستند و در برخی موارد نیز دیده شده‌ است. زمانی خط تولید اتوبوس
BRT توسط شرکت شهاب خودرو در کشور به راه افتاد اما چینی‌ها با ندادن قطعات موردنیاز این کارخانه عملا عامل خوابیدن خطوط تولید آن شدند تا بتوانند خود واردکننده این اتوبوس‌ها شوند و این مورد تنها مورد نیست، بلکه یکی از مواردی است که می‌توان به آن اشاره کرد و البته تنها مختص به چینی‌ها نیست، بلکه از سوی روس‌ها، هندی‌ها و کره‌ای‌ها نیز در این سال‌ها و به بهانه تحریم‌ها چنین برخوردهایی را شاهد بودیم و حالا نیز بلوکه شدن پول‌های کشور در چین در حالی که با مشکل نقدینگی دست و پنجه نرم می‌کنیم، سوالات بسیاری را موجب شده است و شاید بتوان گفت وجود چنین خطاهایی و عدم برخورد قاطعانه مسئولان ایرانی تنها می‌تواند تصویر نادرستی از ایران در جامعه جهانی ایجاد کند.
اقتصاددان/ حسین راغفر
منبع:روزنامه آرمان


بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
bjg
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
0
2
-باید جلوی این "سگ زرد هار" را هرچه زودتر گرفت. این سگ وحشی از "خرس قطبی" و "کفتار پیر" بسیار بسیار خطرناک تر است!!!
دارا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
0
1
تدبیر عزیز ، اینجور جاها سازش اشکال نداره و صدای هیچکی در نمیاد و رگ غیرت هیچکی بلند نمیشه . اما یه حرف جدی :
همه ی این مشکلات بخاطر این است که بر روند اقتصاد و سیاست ، سیستم حاکم نیست و گرنه حل چنین مشکلاتی چه ربطی به رئیس مجلس دارد و جای دولتیها کجا است ؟!!!
نظر شما: