محققان چینی با ارسال یک سیگنال کوانتومی در فضای اطراف زمین، گام بلندی در راه اندازی شبکههای ارتباطی غیر هک برداشته اند.
تدبیر24» امروزه با تجربه انتقال اطلاعات به وسیله فیبر نوری و دستگاههای بی سیم، هدف بعدی دانشمندان رسیدن به یک روش سریع تر و ایمن تر با استفاده از سیگنالهای کوانتومی است. با توجه به این که رکورد قبلی برای انتقال یک سیگنال کوانتومی غیر قابل هک به فضا۱۰۰ کیلومتر بوده است.
به گزارش وی تی وی؛ محققانیک سیگنال کوانتومی را به یک ایستگاه زمینی به سمت ماهواره چینی Micius ارسال کرده اند. بعد از رسیدن به رکورد ارسال یک سیگنال کوانتومی غیرقابل هک به صد کیلومتری زمین، حالا این رکورد به ۱۲۰۰ کیلومتر ارتقا یافته است.
محققان بر این باور هستند که امکان ارسال ذرات فوتون درهم تنیده به این شیوه هم از طریق خطوط ارتباطی بین زمینی و هم از زمین به سمت ماهواره ها وجود دارد که این موضوع نشان دهنده قابلیت بالای این روش می باشد. دانشمندان عرصه ارتباطات امید دارند تا با تکمیل روش ارسال اطلاعات با ذرات کوانتومی و ساخت تجهیزات و رایانه های کوانتومی بتوانند انقلابی جدید در این حوزه به وجود آورند. از مزیت های اصلی استفاده از ذرات کوانتونی این است که اطلاعاتی که با این روش منتقل می شوند در مقابل نفوذ هکرها ایمن هستند و از لحاظ ایمنی در سطح بالایی قرار دارند.
از جمله تغییراتی که جلوی سرقت و رمزگشایی داده های در حال ارسال را میگیرد این است که، در این روش که محققان چینی آن را در هم تنیدگی کوانتومی نامیدند، ذرات زیراتمی در وضعیت کوانتومی به یکدیگر متصل می شوند و تغییر وضعیت مداوم این ذرات در تعامل با یکدیگر منجر به انتقال ایمن اطلاعات می شود. در واقع وضعیت این ذرات در حین ارسال به یک شکل است و در هنگام دریافت نیز دارای وضعیت دگرگون شده ای هستند به همین خاطر رمزگشایی و هک این اطلاعات، کاری غیر ممکن به نظر میرسد.
یکی از مشکلاتی که دانشمندان را درگیر خود کرده است، کنترل همین بی ثباتی و تغییر و تحولات در جهان واقعی است. اجرای این طرح شاید در خلاء و در شرایط خارج از جو زمین با ثبات تر و راحت تر به نظر بیاید اما، برای انتقال این ذرات از طریق خطوط فیبر نوری و یا هوا هنوز دشواری هایی وجود دارد و با شرایط و امکانات امروزی ممکن نیست.