ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۱۵۲۸
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۲

شریعتی؛ مرد تکرار نشدنی

دکتر حمید میرزاده*

تدبیر24»مرحوم دكترعلی شریعتی را از سخنرانی هایش در حسینیه ارشاد سال ٤٨ می شناختم، بعدها در اواخر سالهای دهه٤٠ تا سال ١٣٥٢ كه ما دانشجوی علوم دانشگاه فردوسی مشهد بودیم با خبر شدیم كه استاد در دانشكده ادبیات دانشگاه كلاس درس داشتند، روزی سر تقاطع خیابان دانشگاه با خیابان دانشكده علوم دیدمشان و پس از سلام از ایشان اجازه خواستم در كلاس های درسشان در دانشكده ادبیات شركت كنم که با كمال فروتنی گفتند بنویس و تمام برنامه تدریسشان در طول هفته راگفتند.

دکتر شریعتی خیلی متواضع، دوست داشتنی، پر جاذبه و به شدت مهربان بود. اصالت خانوادگی و نجابت از سر ورویش می بارید. با اینكه ما دانشجوی علوم بودیم با علاقه به كلاس های ایشان می رفتیم و گاهی به دلیل كثرت دانشجویان روی زمین می نشستیم واقعا روح بلندی داشت.

 با دلی سوخته صحبت می كرد و از آشفتگی مسلمانان جهان واقعا می نالید، سخنش از صفای دل و عمق صداقت روحشان سرچشمه می گرفت و لاجرم بر دل می نشست.

شریعتی ٤٠ سال پیش خیلی زود از میان ما رفت اما در قلب های ما زنده است. با "فاطمه فاطمه است" با "كویر" با "پدر مادر ما متهمیم" با "بازگشت به خویشتن با تشیع علوی و صفوی"، با "حج" و "حسین وارث آدم" و سایر كتاب ها و سخنرانی هایش. شاید شریعتی مرد تكرار نشدنی تاریخ معاصر ما باشد. خدایش رحمت كند آن دانشمند فرزانه ومهربان و  نجیب و دلسوز برای مردم و مسلمانان را.

*رییس سابق دانشگاه آزاد اسلامی و عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: