ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۸۱۶۱۷
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۵
نوبخت:

تفکیک وزارتخانه‌ها دولت را بزرگ نمی‌کند

سخنگوی دولت تأکید کرد که تفکیک وزارتخانه‌ها باعث افزایش جمعیت و بدنه دولت نمی‌شود.
تدبیر24»محمدباقر نوبخت در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به لایحه تفکیک چند وزارتخانه گفت: تجربه نشان داده که برخی از ادغام‌ها اگر در کشورهای دیگر توجیه داشته باشد اما شاید با توجه به وضعیت ساختار اداری ما ناهماهنگ باشد.

وی ادامه داد: در کشوری که بخش قابل توجهی از اقتصاد آن توسط دولت اداره می‌شود بسیار زود است که همان شیوه کشورهای دیگر را اجرا کنیم. چهار سال اخیر نیز نشان داد که ادغام وزارتخانه‌های راه و شهرسازی با عنایت به اینکه مقوله مباحث عمرانی عمدتاً در وزارت راه و ترابری و مسکن در وزارت مسکن انجام می‌شود، غیر قابل کنترل است که یک نفر هر دو امر را مدیریت کند یا بحث صنعت، معدن و تجارت که در کشورهای دیگر بخش صنعت و تجارت عمدتاً توسط بخش خصوصی انجام می‌گیرد، بنابراین دولت تصمیم گرفت که برای چابک‌ها کردن فعالیت‌ها این تفکیک انجام گیرد.

سخنگوی دولت اظهار امیدواری کرد که مجلس پس از تعطیلات حوزه انتخابیه بحث تفکیک وزارتخانه‌ها را بررسی و نهایی کند تا کابینه دولت دوازدهم طبق آن معرفی شود.

نوبخت تأکید کرد: ما افزایش جمعیت و بدنه دولت در این تفکیک دولت وجود نخواهد داشت چون قبلاً تجمیع صورت گرفته بود و تفاوتی در این موضوع حاصل نمی‌شود.

وی درباره شروط نه‌گانه رهبری برای اجرای برجام و بدعهدی آمریکایی‌ها نیز گفت:  یک هیأت نظارتی برای چگونگی اجرای برجام انتخاب شده و این هیأت هم اکنون نیز در حال بررسی است و قطعاً اگر جمع‌بندی این هیأت این باشد که نقض برجام صورت گرفته در خود برجام چگونگی رسیدگی به اعتراض و شکایت هر یک از طرفین برای نقض توسط طرف دیگر در نظر گرفته شده است و ما از همه ظرفیت‌های قانونی برای احقاق حق ملی خود استفاده می‌کنیم.

برچسب ها: وزارتخانه‌ دولت
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: