ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۱۷۰۲
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۵

درخواست وزیر خارجه آمریکا از کشورهای حوزه خلیج فارس برای ارائه لیست درخواست‌هایشان به قطر

وزیر امور خارجه آمریکا ابراز امیدواری کرد: کشورهای عربی دخیل در بحران دیپلماتیک با قطر به زودی لیستی از درخواست‌های منطقی و قابل اجرا به قطر ارائه دهند تا این بحران حل و فصل شود.
تدبیر24»اظهارات رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا یک روز پس از آن مطرح شد که وزارت خارجه آن انگیزه‌های عربستان و امارات در تحریم قطر را زیر سوال برد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرده بود که کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس علت شکایت خود را از قطر اعلام نکردند و انگیزه آنها برای تحریم قطر مبهم است.

این شدیدترین موضع‌گیری واشنگتن علیه مناقشه‌ای است که با قطع روابط دیپلماتیک امارات، عربستان، بحرین و مصر با دوحه آغاز شد.

این کشورهای عربی قطر را به تامین مالی تروریسم، دامن زدن به بی‌ثباتی در منطقه و جانبداری از ایران متهم می‌کنند. اتهاماتی که قطر آنها را بی‌پایه و اساس می‌داند.

تیلرسون در بیانیه‌ای اعلام کرد: اطلاع داریم که لیستی از درخواست‌ها آماده شده و به هماهنگی عربستان، امارات، مصر و بحرین رسیده است. امید داریم که این لیست به زودی تحویل قطر شود و بر اساس درخواست‌های منطقی و عملی باشند.

تیلرسون همچنین گفت: ایالات متحده آمریکا از تلاش‌های میانجی‌گرانه کویت برای حل و فصل این بحران حمایت می‌کند.

وی همچنین در یک کنفرانس خبری گفت: ایالات متحده خواستار دستیابی کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس به اتحاد هستند تا آنها بتوانند روی مبارزه با شبه نظامیان داعش در سراسر این منطقه متمرکز شوند.

وزیر امور خارجه آمریکا گفت: نقش ما این است که طرفین را ترغیب کنیم تا مسائل خود را به پای میز مذاکره بیاورند. آنها را به دقت توضیح دهند تا این مسائل حل و فصل شود و نهایتا به نتیجه برسند.

قطر میزبان یک پایگاه نظامی حیاتی آمریکاست که در آن بیش از 11 هزار تن از نیروهای آمریکا و ائتلاف در آن مستقر هستند و از آنجا بیش از 100 عملیات هوایی انجام می‌شود.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا برخلاف وزارت خارجه خودش موضع تندی را علیه قطر در پیش گرفته و آن را حامی سطح بالای تروریسم توصیف کرده است.

با این حال او پیشنهاد داده تا طرفین اختلافات‌شان را با کمک او حل و فصل کنند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: