ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۸۱۷۳۰
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۲

اجرای طرح کشاورزی هوشمند از تیرماه/ بهینه‌سازی زنجیره تولید تا عرضه

رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی ضمن اشاره به اجرای طرح کشاورزی هوشمند در راستای کاربرد آی‌تی در این حوزه از تیرماه،‌ گفت: در این طرح بهینه‌کردن زنجیره تولید تا عرضه مدنظر قرار دارد.
تدبیر24»حبیب‌الله اصغری با بیان اینکه مطابق برنامه توسعه پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات طرح توجه به بحث کشاورزی هوشمند در دستور کار قرار گرفت، اظهار کرد: در این طرح کاربرد آی‌تی در کشاورزی به منظور بهینه کردن زنجیره تولید تا عرضه مورد توجه قرار گرفته است.

رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی افزود: کشور نیاز زیادی به بهبود کشاورزی غرقابی دارد و از طرفی توجه به گیاهان کم‌آبخواه و تجهیزات گلخانه‌ای و بهینه‌سازی کاشت، داشت و برداشت اهداف حوزه کشاورزی در کشور است.

وی تاکید کرد: اگر آی‌تی را به کمک کشاورزی آوریم و با کمک فناوری اطلاعات این حوزه را از کاشت، داشت و برداشت و مارکتینگ محصولات کشاورزی بهبود دهیم، کشاورز می‌تواند بهره‌وری در کاشت را افزایش و بهینگی در داشت را ارتقاء داده و همچنین شاهد افزایش کیفیت در عرضه محصولات کشاورزی خواهیم بود.

اصغری با بیان اینکه طرح کاربرد آی‌تی در کشاورزی کار مشترکی بین پژوهشکده گیاهان دارویی و فناروی اطلاعات است، گفت: در این راستا اقدامات ابتدایی از اسفند ماه سال گذشته آغاز و تفاهم‌نامه‌ای با پژوهشکده گیاهان دارویی منعقد شد. در حال حاضر در حال دستیابی به یک اجماع با گروهی از متخصصین امر کشاورزی و آی‌تی  هستیم.

رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی افزود: همچنین در این طرح همکاری جایکا (آژانس همکاری‌های بین‌المللی ژاپن) را نیز داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه این طرح یک پروسه 17 ماهه خواهد داشت که از تیرماه استارت می‌خورد، اظهار کرد: 10 استان برای اجرای این طرح مدنظر هستند که در حال حاضر 5 استان به صورت پایلوت انتخاب شده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: