ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۱۸۴۷
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۵

محققان عنبیه مصنوعی خودکار تولید کردند

گروهی از دانشمندان فنلاند و لهستان به تازگی موفق به تولید یک عنبیه مصنوعی خودکار شدند که بسیار شبیه یک عنبیه واقعی عمل می‌کند.
تدبیر24»مردمک به قسمتی از چشم گفته می‌شود که در چشم باز شده و اجازه عبور نور از شبکیه چشم را می‌دهد و عنبیه به بافتی اطلاق می‌شود که باز و بسته شده و اندازه مردمک را تعیین می‌کند.

به گفته محققان این پژوهش، از این عنبیه مصنوعی در آینده می‌توان برای جایگزینی عنبیه آسیب دیده استفاده کرد.

این دستگاه که شباهت بسیاری به لنزهای تماسی دارد، توسط محققان دانشگاه فناوری فنلاند و دانشگاه ورشو لهستان تولید شده است.

این عنیبه مصنوعی از یک پلیمر(یک الاستومر بلوری مایع) ساخته شده که با قرارگیری در معرض نور گسترش یافته و و پس از کاهش نور، اندازه آن کاهش می‌یابد.

باز و بسته شدن این عنبیه به سطح نور بستگی داشته و به این ترتیب، بسیار شبیه یک عنبیه طبیعی عمل می‌کند.

این دستگاه بر خلاف لنزهای اتوماتیک در دوربین‌های دیجیتال، نیازی به منبع نیرو یا سیستم تشخیص نور خارجی ندارد.

دانشمندان در حال حاضر با این چشم انداز که قرار است این فناوری جدید را در ایمپلنت‌های اپتیک( نوری) به کار گیرند، قرار است آن را در محیط بیرون نیز آزمایش کنند.

آنها همچنین در حال افزایش حساسیت این فناوری هستند به طوری که با کوچکترین تغییر در نور ورودی، این عنبیه باز و بسته خواهد شد.

این پژوهش اخیرا در مجله Advanced Materials منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: