ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۲۰۸۸
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۰

روباتهایی که همزمان می بینند، می شنوند و می خوانند

محققان سطح پیشرفته ای از هوش مصنوعی را ارایه کرده اند که با تلفیق صدا، تصویر و متن، درک بهتری از دنیای اطراف پیدا می کند.
تدبیر24» کوارتز در مطلبی خواندنی نوشت: بدون شک اگر می خواهیم روباتها در آینده ارتباط نزدیکی با زندگی انسانها داشته باشند باید آنها را به سطحی از پیشرفت برسانیم که توانایی چشمگیری در درک دنیای اطرافشان داشته باشند. در این صورت فرض کنیم روباتی صدای پارس کردن سگی را بشنود. روبات باید بداند که علت پارس کردن سگ چیست و اصولا سگ چه نوع حیوانی است؟

طی سالهای اخیر برای توسعه فناوری هوش مصنوعی به این مقوله توجه شده است. بدین ترتیب روباتهایی ساخته می شوند که قابلیت تشخیص تصاویر، صداها و درک متنهای مختلف را دارند. در واقع الگوریتمهایی ارایه شده که هر یک می توانند روباتی را در تشخیص یکی از این موارد یاری کنند.

اما تصور کنید که انسان در یک زمان تنها قادر به درک یکی از این حواس باشد. به بیان بهتر، امکان هماهنگ سازی میان آنچه که می شنویم و آنچه که می بینیم وجود نداشته باشد. قطعا این آن چیزی نیست که محققان عرصه هوش مصنوعی به دنبال آن هستند.

اکنون محققان دانشگاه MIT و گوگل در دو پروژه مطالعاتی مجزا گامهای اولیه را برداشته اند. آنها در تلاش برای ارایه سطح پیشرفته ای از هوش مصنوعی هستند که قابلیت دیدن، شنیدن و خواندن به شیوه به هم پیوسته را داشته باشد.

کارشناسان عملیاتی شدن چنین پروژه ای را ضامن موفقیت دانشمندان در پروژه آموزش به روباتهای هوشمند در درک بهتر دنیای اطرافشان می دانند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: