ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۸۲۰۹۵
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۵

باید به برجام اجازه پیشرفت داد

یکی از بازرسان پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) ضمن تاکید بر کارآمدی برجام اعلام کرد که برجام فراتر از انتظار او بوده است.
 تدبیر24»داگلاس ریلی، فیزیکدان آزمایشگاه هسته‌ای لس‌آلاموس آمریکا در گزارشی که در روزنامه گاردین منتشر شده است، درباره برجام نوشت: «توافق هسته‌ای ایران عالی و فراتر از انتظار من است و در صورتی که همه طرف‌ها به انجام آن پایبند باشند، می‌تواند همه راه‌های دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را محدود کند.

من یک فیزیکدان هستم که به مدت ۳۸ سال در چارچوب پادمان‌های آژانس و قوانین عدم اشاعه در آزمایشگاه هسته‌ای لس‌آلاموس مشغول بوده‌ام. همچنین برنامه‌هایی را که در آموزش‌های مقدماتی بازرسان آژانس در نظر گرفته می‌شود، نوشته‌ام. من بسیاری از بازرسانی را که هم‌اکنون و همچنین از سال ۱۹۷۰ - که این کشور به عضویت ان‌پی‌تی درآمد - تاسیسات هسته ایران را بازرسی می‌کنند، آموزش داده‌ام.

هم‌اکنون تنها سه کشور اسراییل، هند و پاکستان هستند که معاهده ان‌پی‌تی را امضا نکرده‌اند. اسراییل دارای بیش از ۴۰۰ کلاهک هسته‌ای از انواع مختلف است و توانایی پرتاب آنها به هر نقطه‌ای از زمین از جمله آمریکا را دارد.»

به گزارش ایسنا، مقامات جمهوری اسلامی ایران همواره ضمن رد تهمت‌های بی‌اساس غربی‌ها بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران تاکید کرده‌اند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: