ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۸۲۱۱۳
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۲

اعزام تانک های عربستانی به قطر چه پیامدهایی دارد؟

مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا ضمن هشدار به ریاض اعلام کرد اگر سعودی‌ها یک تانک به طرف قطر بفرستند، در مدت چند روز هواپیماهای ایرانی و ترکیه‌ای و شاید روسی در خاک قطر مستقر خواهند شد.

تدبیر24»جیمز جفری، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا و سفیر سابق این کشور در ترکیه و عراق گفت: با حرکت نخستین تانک عربستان سعودی به طرف قطر، جنگنده‌های ترکیه‌ای و ایرانی به پرواز درخواهند آمد و ممکن است ائتلاف خطرناک نظامی در منطقه شکل بگیرد.

وی درباره احتمال اقدام نظامی عربستان و امارات علیه قطر گفت: اگر عربستان برای دخالت نظامی در قطر تلاش کند، ممکن است زمینه دخالت گسترده نظامی از طرف ترکیه، ایران و روسیه در منطقه خلیج (فارس) فراهم شود. اگر سعودی‌ها یک دستگاه تانک به طرف مرزها بفرستند، هواپیماهای ایرانی و ترکیه و شاید روسی در خاک قطر مستقر خواهند شد.

جفری در پاسخ به سوالی درباره نقش طرف‌های خارجی در اوضاع سوریه هم گفت: به اعتقاد من، شاهد کشمکش بر سر تقسیم نفوذ بین قدرت‌های خارجی تاثیرگذار در سوریه هستیم. من اطمینان ندارم که همه در دولت آمریکا از این مسئله آگاهی داشته باشند. افرادی هستند که همچنان خواهان تمرکز بر مبارزه با داعش هستند اما به اعتقاد من این مسئله یک موضوع تاکتیکی است. سوال پیچیده‌تر مربوط به آینده سوریه و نقش ایران و روسیه در آن است. آمریکا باید به دنبال این مسئله باشد که چگونه می‌تواند پس از شکست داعش با توجه به حضور گسترده نیروهایی از ایران و روسیه در این منطقه ایفای نقش کند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: