ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۸۲۳۴۹
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۵
ظریف در پاریس مطرح کرد؛

ضرورت نزدیک شدن مواضع ایران و فرانسه درباره سوریه

وزیر امور خارجه کشورمان درباره برنامه‌ها و اهداف سفرش به فرانسه گفت: در ادامه دو سفر به برلین و رم، در پاریس هم با مقامات فرانسوی در مورد مسائل دوجانبه و منطقه‌ای گفتگو خواهیم داشت.
تدبیر24»محمدجواد ظریف که به پاریس سفر کرده است، گفت: ایران و فرانسه می‌توانند مواضع‌شان را درباره برخی موضوعات منطقه ای از جمله سوریه نزدیک‌تر کنند.

او در فرودگاه شارل دوگل در مصاحبه‌ای درباره برنامه‌ها و اهداف سفرش به فرانسه اظهار داشت: در ادامه دو سفر به برلین و رم در پاریس هم با مقامات فرانسوی هم در مورد مسائل دوجانبه و هم در مورد مسائل منطقه‌ای گفت‌وگو خواهیم داشت. 
وزیر امور خارجه با بیان اینکه با بیان اینکه فرانسه یکی از شرکای نزدیک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران مخصوصا بعد از برجام است، تصریح کرد: همکاری‌های بسیار خوبی در زمینه گسترش تولید و کمک به اشتغال بین ایران و فرانسه در ایران انجام شده و همینطور درباره اجرای برجام صحبت خواهیم کرد.  

ظریف افزود: درباره مسائل منطقه‌ای به عنوان دو کشوری که می‌توانیم دیدگاه‌ها را در مورد برخی موضوعات مانند سوریه نزدیکتر کنیم و در مورد برخی موضوعات دیگر منطقه‌ای مانند ضرورت امنیت در خلیج فارس دیدگاه‌های ما نسبتا نزدیک است و مواضعی که فرانسویان داشتند مخصوصا در بحران خلیج فارس مبتنی بر همان مواضع بوده که جمهوری اسلامی ایران بر آنها اصرار داشته است.  
او خاطرنشان کرد: مواضع دو کشور یعنی گفت‌وگو و حل و فصل مشکلات از طریق راه‌های مسالمت‌آمیز به جای فشار و تحرایم است؛ اینها موضوعاتی است که در این سفر مورد بحث و تبادل نظر با مقامات فرانسوی خواهیم داشت. 

وزیر امور خارجه یادآور شد: همینطور جلساتی هم با گروه‌های فکری و تاثیرگذاران سیاسی جامعه فرانسه که از این فرصت هم استفاده خواهیم کرد برای موضوعاتی که در منطقه ما با صلح و امنیت منطقه بسیار درهم آمیخته است مخصوصا ترور و افراط. 
ظریف درباره تحلیلش از سطح روابط ایران و فرانسه بعد از انتخابات ریاست جمهوری در دو کشور ابراز داشت: احساس می‌کنم بعد از این دو انتخابات دو طرف این آمادگی را داشته باشند که با دست بازتر برای گسترش روابط امور را پیگیری کنند. 

او که با صداوسیما گفت‌وگو کرده است، بیان کرد: از زمان انتخاب آقای مکرون و دکتر روحانی چندبار روسای جمهور و وزرای خارجه تلفنی صحبت  کرده‌اند تقریبا این میزان تماس در این مدت کوتاه بی‌سابقه است و این نشاندهنده علاقه دو کشور و احترام متقابل بین دو کشور است و این می‌تواند زمینه خوبی برای گسترش هر چه بیشتر روابط باشد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: