ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۲۴
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۷

۷۵ کشتی کالای لوکس


رئیس‌کل بانک مرکزی با اعلام اینکه عده‌ای این روزها با شلوغ‌کاری می‌خواستند ۷۵ کشتی خودرو و کالای لوکس را به‌اسم دارو و کالای اساسی وارد کنند که وی نگذاشته، کسانی را که می خواستند از آب گل‌آلود ماهی بگیرند، تهدید به برخورد قضایی کرد.
رئیس کل بانک مرکزی ضمن تأکید بر اینکه پشت پرده اعتراضات به عدم ترخیص دارو و کالای اساسی نقشه برای ورود کالاهای لوکس با ارز 1226 تومان و فروش با ارز 3000 تومان است، در پاسخ به خبرنگار ما که گفت اما اخبار زیادی از داروهای دپوشده در گمرک بیرون آمده است، تصریح کرد: درباره دارو و کالای اساسی هیچ مشکلی نداریم و اینها با ارز 1226 تومان ثبت سفارش می شوند و مابه التفاوت آن با ارز رسمی هم در بودجه دیده شده است و پرداخت می شود. واقعاً هیچ مشکلی برای ترخیص دارو و کالای اساسی با ارز 1226 تومان وجود ندارد اما عده ای شانتاژ می کنند و بر این باور هستند که با شلوغ کاری می توانند از آب گل آلود ماهی بگیرند. این درست نیست که ما بیت المال را ــ دقیقاً تأکید می کنم بیت المال را ــ مفت و مجانی با ارز 1226 تومان در اختیار این افراد قرار دهیم که آنها در بیرون با نرخ 3100 تومان بفروشند.



به اسم دارو کالاهای لوکس وارد می کنند

بهمنی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا بانک مرکزی آن قدر دیر تصمیم به ترخیص دارو و کالاهای اساسی با دریافت تعهد از واردکنندگان گرفت، اضافه کرد: نه، نه، عده ای می گویند این کالاها را مجانی بدهید و ما ببریم هرکاری دلمان می خواهد با آن انجام دهیم، این طور که نمی شود. یک عده به دنبال استفاده از رانت و فرصت های مذکور هستند اما من هم در همین ارتباط گفتم بسیار خوب، آن کالاهایی که جزو کالاهای اساسی به حساب می آیند حتی اگر پول ندارند بیایند تعهد بدهند که بعد از ترخیص کالا و فروش در بازار مابه التفاوت را پرداخت می کنند. ولی مگر می شود خزانه را همین طور داد تا عده ای بردارند و بروند؟ این پول مملکت است، پول مردم است، اجازه نمی دهم با این پول هرکاری خواستند انجام دهند.

بیشتر از سال گذشته برای دارو ارز تخصیص دادیم؛ شما توجه داشته باشید که بانک مرکزی ارز را تخصیص می دهد و باید در مقابل ریال را از این افراد دریافت کند. منتهی چون آقایان قصد ندارند ریال ارز دریافتی از بانک مرکزی را پرداخت کنند فکر می کنند با شلوغ کردن می توانند کالاها را ترخیص کنند و پولش را هم ندهند و یک آب هم رویش بخورند.

اجازه بدهید من راحت دراین باره بگویم، داستان به این سادگی نیست؛ هیچ مشکلی از نظر دارو و کالای اساسی نداریم؛ بانک مرکزی فقط جلوی رانت و فساد را به هر ترتیبی شده گرفته است.

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به اینکه بانک مرکزی اجازه ترخیص داروها از گمرک را نمی دهد، تصریح کرد: نه، می دانید چرا این را می گویند؟ اول توجه داشته باشید که ما برای ترخیص داروها اجازه می دهیم اما مشکل اینجاست که آقایان قصد دارند لابه لای داروها انواع کالاهای لوکس و تجملی را ترخیص کنند. اینها به هوای دارو و کالای اساسی قصد دارند یک سری کالاهای دیگر را هم ترخیص کنند که بانک مرکزی اجازه انجام این کار را نمی دهد و می گوید باید برای ترخیص این کالاها مابه التفاوت به بانک مرکزی پرداخت شود؛ این طور نیست که با دلار 1226 تومان کالا ترخیص شود و هرطور و با هرقیمتی دلشان خواست در بازار بفروشند.
او ادامه داد: من بیشتر از این توضیح نمی دهم؛ اما شما توجه کنید که یک سری کشتی در گمرک می آید و بعد اعلام می کنند فلان مقدار کشتی پشت بندر منتظر است، این کشتی ها چی هستند؟ باید یک نفر از نزدیک برود و ببیند این کشتی ها واقعاً چه چیزی حمل کرده اند.

فقط 8 کشتی از 83 کشتی حاوی دارو و کالای اساسی بود

بهمنی در پاسخ به پرسش دیگر مبنی بر این که "با احتساب موارد مذکور 83 کشتی که اعلام شده بود حاوی کالاهای اساسی هستند و اجازه ترخیص ندارند، شامل خودرو و کالاهای لوکس بوده اند؟" خاطرنشان کرد: اصلاً این کشتی ها شامل دارو و کالاهای اساسی نبودند؛ مجموع کشتی های حامل دارو و کالاهای اساسی 7 الی 8 کشتی بودند که تازه رسیده بودند و ما به محض رسیدن آنها گفتیم: سریعاً نسبت به ترخیص این کشتی ها اقدام کنید و حتی اگر پول نداشتند با تعهد کالاهای شان ترخیص شود!
وی گفت: بانک مرکزی باید پول این کالاها را بگیرد و به خزانه واریز کند؛ این پول بیت المال است اما آقایان می گویند: بگذارید ما بدون پرداخت پول این کالاها را با ارز 1226 تومان وارد کنیم؛ متأسفانه ما نمی توانیم هرچیزی را بگوییم و به همین خاطر آقایان در این مدت هرچه دلشان خواسته، گفته اند.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: بانک مرکزی تمام متخلفان را به دادگاه می کشاند و این طور نیست که هرچه دلشان بخواهد بگویند و با شلوغ کردن جامعه و شانتاژ کالاها را بردارند و بروند؛ ما اجازه چنین کاری را نمی دهیم.

منبع:تسنیم

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: