ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۲۴۶۸
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۲

سازمان ملل با فشار آمریکا بودجه صلحبانی را کاهش داد

مجمع عمومی سازمان ملل متحد تحت فشار آمریکا با کاهش چشمگیر بودجه عملیات‌های صلحبانی موافقت کرد. دولت ترامپ به سختی برای کاهش بودجه تقلا می‌کرد و قصد داشت که میزان کاهش‌ها بیش از این حد باشد.
تدبیر24»کمیته بودجه مجمع عمومی سازمان ملل متحد پس از مذاکرات طولانی و پر جدل با بودجه ۷.۳ میلیارد دلاری برای ۱۴ عملیات صلحبانی برای سالی که از اول ژوئیه آغاز می‌شود،  موافقت کرد. بودجه کنونی ۷.۸۷ میلیارد دلار است که ۵۷۰ میلیون دلار کاهش یافت. 
مجمع عمومی ۱۹۳ عضوی در ابتدا با بودجه ۶.۸ میلیارد دلاری موافقت کرد و سپس ۵۰۰ میلیون دلار برای دو عملیات در دارفور و هائیتی به آن افزود.

نیکی هیلی،‌ سفیر آمریکا در سازمان ملل پس از توافق کمیته بودجه گفت: پنج ماه از آغاز کارمان گذشته و توانستیم نیم میلیون دلار از بودجه صلحبانی سازمان ملل را کاهش دهیم و این اول کار است. ‌

آمریکا هر عملیات‌ صلحبانی را که مدت اعتبارش رو به پایان بوده و نیاز به تمدید داشته،‌ مجددا بررسی کرده است. سازمان ملل هم به صورت جداگانه تحقیق و بررسی داشته است. این منجر شد تا عملیات‌ صلحبانی در ساحل عاج متوقف شود و عملیات در لیبریا هم که از ۲۰۰۳ آغاز شده، سال آتی به پایان می‌رسد. زمانی که مذاکرات در کمیته بودجه مجمع عمومی آغاز شد،‌ سازمان ملل به دنبال افزایش بودجه به حدود هشت میلیارد دلار بود اما آمریکا می‌خواست آن را به زیر هفت میلیارد دلار برساند.

در همین حال سباستیانو کاردی، سفیر ایتالیا در سازمان ملل گفت: این توافق ۷.۳ میلیارد دلاری قطعا پیشنهاد اتحادیه اروپا بود و راه‌حل رضایت‌بخشی است. این کاهش‌ها عملیات‌های سازمان ملل را به خطر نمی‌اندازد و قرار است عملیات صلحبانی را بهتر کند.

از سوی دیگر استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل گفت: این بودجه مجموعا کمتر از اعتبارات مالی سال گذشته است اما ما تمام تلاشمان را می‌کنیم تا مطمئن شویم این عملیات‌ها اجرایی می‌شوند. نمی‌توانیم درباره ارزش صلحبانی برای دستیابی به صلح و ثبات اغراق کنیم. این با ارزش‌ترین ابزار در دست جامعه بین‌الملل است تا از درگیری‌ها جلوگیری کرده و شرایط برای صلح پایدار را محیا کند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: