ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۲۴۸۲
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۰

آلودگی صوتی خودروها و اختلال در باروری

مطالعه محققان دانمارکی نشان می دهد که زندگی در مناطق پرترافیک و شلوغ باعث اختلال در بارداری زنان می شود.
تدبیر24»براساس این مطالعه، سرو صدای ناشی از ترافیک خودروها زوج های جوان را برای بچه دار شدن با مشکل مواجه می کند.
محققان با بررسی وضعیت 65 هزار نفر شرکت کننده در این مطالعه دریافتند زوج هایی که نزدیک خیابان های شلوغ و پرتردد زندگی می کنند، شش ماه تا یکسال ذیرتر از ساکنان مناطق آرام، بچه دار می شوند.
محققان برای مطالعه ارتباط بین بارداری و آلودگی صوتی، اطلاعات مربوط به زادوولد و داده های آلودگی صوتی ناشی از تردد خودروها را بررسی کردند.
آنها دریافتند که هر 10 دسی بل سر و صدای اضافی ناشی از ترافیک این احتمال را که باردار شدن زنان بیش از شش ماه طول بکشد، 8 درصد افزایش می دهد.
به گفته کارشناسان، قرار گرفتن مستمر زنان در معرض آلودگی صوتی می تواند شرایط طبیعی تخمک گذاری را در انها به شدت تغییر دهد یا باعث تخریب ساختار آن شود و این یافته حتی با لحاظ عواملی همچون فقر و آلودگی هوا مورد تایید است.
'ریچل اسمیث' از محققان ایمپریال کالج لندن در واکنش به این یافته گفت که اثر نگران کننده آلودگی صوتی بر نرخ ملی زاد و ولد می تواند از جمله تبعات مخرب این نوع آلودگی باشد.
وی بستن درها و پنجره های منازل را برای کاهش تبعات آلودگی صوتی موثر دانست.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: