حسن روحاني در روزهاي تبليغات انتخاباتي اصرار به اين داشت که خود را نماينده جريان اعتدال بداند و به همين دليل حالا که او در شرف تشکيل کابينه و در اختيار گرفتن زمام امور است، اين اميدواري در جامعه به وجود آمده است که کشور از مسير افراط و تفريط خارج شده و در مسير منطق و عقلانيت حرکت کند.
محمد هاشمي با تاکيد بر اينکه دولت يازدهم ميتواند مشکلات کشور را به حداقل برساند، ادامه داد: ايران داراي پتانسيلهاي بالايي است و اگر مديريتي صحيح روي کار آيد، ميتوان به راحتي شرايطي به وجود آورد تا رضايتمندي عمومي به بالاترين حد ممکن خود برسد و به همين دليل با توجه به شناختي که از حسن روحاني و نفرات مورد نظرش وجود دارد، بايد اينطور گفت که ميتوانيم منتظر روزهايي کم دغدغه تر باشيم و به اين اميد باشيم که از اين پس، فرصتها نه تنها به تهديد تبديل نشود، بلکه با استفاده بهينه از آنها دشواريها کاهش مييابد و اميد و دلخوشي بيشتر ميشود.
رييس دفتر رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام همچنين با اشاره به شرايطي که در هشت سال گذشته مشاهده شد، اظهار داشت: همه ميدانند که روي آوردن به افراط و تفريط هزينههايي گزاف دارد و به همين دليل منطق حکم ميکند که از اين نوع رفتار دوري کنيم تا با شريط بد روبرو نشويم. با اين وجود در هشت سال گذشته عملکردها به قدري بد بود که مردم به بدرفتاري عادت کرده و محروميت و محدوديتهاي زيادي را تجربه کردند.
هاشمي با اشاره به اهميت اعتدال گفت: از همان روزهاي اول انقلاب هم شاهد اين بوديم که افراط و تفريط جدي گرفته ميشد. انقلاب اسلامي در شرايطي پيروز شد که در روزهاي اول بحث اسم نظام مطرح بود و عدهاي دنبال اين بودند تا بحث جمهوريت را مطرح کنند و گروهي بخش اسلام گرايي را اولويت ميدانستند اما امام رحمهالله عليه اصرار داشتند که «جمهوري اسلامي» زيبنده نظام حاصل انقلاب مردم ايران است و همه ميدانيم که بارها و بارها تاکيد کردند که «جمهوري اسلامي، نه يک کلمه بيشتر نه يک کلمه کمتر.»
وي همچنين ادامه داد: اما گروهي که با عنوان محافظه کار شناخته ميشوند در مواقعي که روي کار بودند بيشتر به فاکتور اسلاميت تاکيد داشتند و به طور طبيعي به المانهاي جمهوريت بي تفاوتي نشان ميدادند. از طرفي گروه ديگر هم توجه ويژه اي به بايدها و نبايدهاي جمهوريت نشان ميدادند و به همين دليل فراموش ميکردند که دقت به اصول اسلامي و ديني لازم و واجب است و به همين دليل فضا، فضايي ميشد که رفتارهاي ديني رنگ ميباخت. دقيقا به همين دليل در مقاطع مختلف رفتارهايي مشاهده ميشد که اعتدال را به هم ميريخت و باعث به وجود آمدن مشکلات متعددي در کشور ميشد.