ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
پنجشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 24
کد خبر: ۸۲۹۰۷
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۳

لزوم حفظ وحدت در انتخاب شهردار تهران

29 اردیبهشت به عنوان انتخاباتی مهم برای حال و آینده کشور تا دهه‌ها در حافظه مردم و تاریخ سیاسی کشور باقی خواهد ماند.
تدبیر24» مردم در روز انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراها پیام خود را به جریان‌های سیاسی اعلام کردند. ملت ایران نشان داد خواستار توسعه و پیشرفت کشور در تمامی ابعاد و تغییر سیستم مدیریتی کشور چه در سطح کلان و چه در سطح محلی است. نتایج انتخابات شورای شهر تهران و به‌ویژه نارضایتی مردم از مدیریت سال‌های گذشته شهر و شهردار فعلی، واقعیت این موضوع را به‌خوبی نمایان ساخت. آنان ابراز داشتند که از اداره شهر ناراضی هستند. شهر در زمینه‌های حمل‌ونقل، آلودگی، فضای سبز و... در وضعیت بسیار ناخوشایند و نامطلوب قرار دارد. تداوم اداره کنونی نیز نه‌تنها نخواهد توانست مشکلات شهر را حل‌وفصل کند، بلکه باعث تشدید آنها خواهد شد. مردم به این دلیل به کاندیداهای لیست امید و جریان اصلاح‌طلبی رأی اعتماد دادند چون این تصور و دیدگاه را داشتند که توسعه تهران و حل مشکلات آن و به‌طور کلی تحقق مطالبات آنان در گرو حضور و وجود اصلاح‌طلبان در راس اداره شهر و کابینه محلی این کلانشهر است. این رأی درواقع انتظارات بزرگی را برای کل مجموعه اصلاح‌طلبی و به‌ویژه اعضای شورای شهر تهران ایجاد کرد. آنان باید امین و امانتدار رأی مردم و اعتماد آنان باشند. اکنون که موضوع انتخاب شهردار تهران به یکی از موضوعات اصلی کشور تبدیل شده است، شورای جدید تهران ضمن توجه جدی و همه‌جانبه به مطالبات مردم، باید شهرداری را انتخاب کند که از لحاظ توانمندی، پاکدستی و مشارکت‌جویی به‌گونه‌ای عمل کند که در چهار سال آینده بخش بزرگی از مشکلات شهر تهران برطرف شده باشد. شورا و شهردار باید یک مجموعه به‌هم‌پیوسته، مرتبط و هماهنگ از خود نشان دهند و از این طریق با ایجاد هماهنگی و همسویی مدلی جدید از مدیریت شهر مبتنی بر اندیشه و پروژه‌های اصلاح‌طلبی ارائه دهند. شورا در حال حاضر در زمینه انتخاب شهردار آتی سازوکار مناسبی در پیش گرفته که مبتنی بر سه مولفه اصلی است. ابتدا به موضوع تخصص و توانمندی نامزدهای احراز این پست توجه کرده‌اند. ثانیا، سابقه این مدیر و شناخت او از تهران نیز یکی دیگر از دغدغه‌های انتخاب این شخص بوده است. علاوه بر این برنامه و راهبردهای شهردار آتی نیز در این میان بخش اعظمی از توجه‌ها را به خود اختصاص خواهد داد. اما به‌رغم وجود سازوکار منطقی و قانونی برای انتخاب شهردار آتی باید اعضای شورا از این موضوع برای تقویت وحدت جریان اعتدال و امید استفاده کنند و همچنین این موضوع را به بستری برای تعمیق فرهنگ مردمسالاری و کار مشترک تبدیل سازند. امری که تاکنون خود را به‌خوبی در مذاکرات انتخاب شهردار آتی نشان داده است.


 حسین کاشفی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: