ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 August 06
کد خبر: ۸۲۹۳۴
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۲

عربستان "سردمدار ترویج افراطی‌گرایی در بریتانیا"

نتایج یک تحقیق جدید می‌گوید عربستان سعودی اصلی‌ترین مروج افراط‌گرایی در بریتانیا است.
تدبیر24»موسسه هنری جکسون می‌گوید تحقیقات آن از ارتباط آشکار و مستقیم میان دریافت کمک‎های مالی خارجی به سازمان‌های اسلامی، سخنرانی‌های نفرت‌پراکن و گروه‌های مروج خشونت خبر می‌دهد.

اندیشکده‌های متمرکز بر روابط خارجی بریتانیا از دولت این کشور خواسته‌اند تحقیق و تفحص علنی از نقش عربستان سعودی و دیگر کشورهای حاشیه خلیج‌فارس انجام دهد.

سفارت عربستان در لندن نتایج و روش این تحقیق را "نادرست" خوانده است.

همزمان دولت بریتانیا تحت فشار قرار گرفته تا نتایج گزارشی که پیش‌تر درباره گروه‌های افراطی این کشور تهیه شده بود را منتشر کند.

گزارش مفصلی که در سال ۲۰۱۵ و به دستور، نخست وزیر وقت، دیوید کامرون از سازمان‌های "جهادی" بریتانیا تهیه شده بود هنوز اجازه انتشار عمومی پیدا نکرده است.

منتقدان می‌گویند محتوای چنین تحقیقاتی احتمالا برای دولت بریتانیا که روابط نزدیک اقتصادی و نظامی با کشورهای حوزه خلیج‌فارس، به ویژه عربستان دارد، دردسرساز خواهد شد.

گزارش موسسه هنری جکسون که بر روی بعضی از کشورهای حوزه خلیج فارس متمرکز شده است اطلاعاتی درباره کمک‌های مالی به آن دسته از مساجد و موسسات آموزشی اسلامی که با تبلیغ و اشاعه افراطی‌گرایی مرتبط شناخته شده‌اند، به دست می‌دهد.

بنابر این گزارش، در راس حامیان مالی چنین مراکزی، عربستان سعودی قرار دارد که "به شدت سرگرم اشاعه ایدئولوژی وهابیت" است.

سفارت عربستان در لندن با صدور اطلاعیه‌ای گفته هر ادعایی مبنی بر ارتباط عربستان با افراطی‌گرایی که "تنها بر اساس سوابق تعداد معدودی از افراد" بنا شده باشد "بی‌اساس و فاقد شواهد معتبر" است.

در این بیانیه سفارت عربستان توجه منتقدان را به این موضوع جلب کرده که این کشور خود به کرات هدف حملات القاعده و داعش قرار گرفته است.

به گزارش بی‌بی‌سی نتایج این تحقیق در زمان بسیار حساسی منتشر شده است؛ درست در ایامی که عربستان، امارات، بحرین و مصر انگشت اتهام را به سوی قطر گرفته‌اند و این کشور را "حامی تروریسم" خوانده‌اند.

در همین حال، قرار است وزرای خارجه کشورهای عربی امروز چهارشنبه در قاهره، پایتخت مصر، گرد هم آیند تا در مورد بحران قطر گفتگو کنند.

دن جرویس، از نمایندگان حزب کارگر در پارلمان بریتانیا که یکی از حامیان نتایج این گزارش جدید است گفته ارتباط میان عربستان سعودی و حمایت مالی از افراطی‌گرایی "بسیار نگران‌کننده" است. وی از دولت خواسته که محتوای گزارش دولت درباره حمایت خارجی از چنین انجمن‌هایی را منتشر کند.

ترزا می، نخست وزیر، که دو ماه پیش به عربستان سفر کرده بود در همان زمان گفته بود روابط سیاسی و اقتصادی لندن با ریاض برای کشورش بسیار ضروری و حیاتی است.

جرمی کوربن، رهبر حزب کارگر بریتانیا پیش‌تر خواستار تعلیق تحویل تسلیحات نظامی به عربستان به علت "نقض حقوق بشر و عملیات نظامی این کشور در یمن" شده بود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: