ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۲۹۳۹
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۹

سازمان ملل آزمایش موشکی کره شمالی را محکوم کرد

به دنبال آزمایش موشک قاره پیما از سوی کره شمالی، دبیرکل سازمان ملل با بیان اینکه این اقدام پیونگ یانگ نقض گستاخانه قطعنامه های سازمان ملل است، آن را به شدت محکوم کرد.
تدبیر24»«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در بیانیه ای گفت: این اقدام نقض گستاخانه قطعنامه های سازمان ملل است و به شکل خطرناکی باعث تشدید تنش ها می شود.
وی افزود: حکومت کره شمالی باید اقدامات تحریک آمیز بیشتر را متوقف کند و بر تعهدات بین المللی کاملا پایبند باشد.
گوترش با اشاره به اختلافات میان آمریکا و چین، بر اهمیت اتحاد جامعه بین المللی برابر این چالش جدی تاکید کرد.
این اظهارات در حالی مطرح می شود که انتظار می رود امروز (چهارشنبه) اعضای شورای امنیت درخصوص اقدام اخیر پیونگ یانگ تشکیل جلسه دهند.
به نوشته دیلی میل، «نیکی هیلی» سفیر آمریکا در سازمان ملل در تماس تلفنی با «لیو جِی» همتای چینی خود، درخواست ایالات متحده برای برگزاری جلسه فوری را مطرح کرد. چین ریاست دوره ای شورای امنیت را بر عهده دارد.
کره شمالی صبح روز سه شنبه اقدام به پرتاب موشکی به سمت آبهای ژاپن کرد که از نوع بالستیک قاره پیما بوده و با توجه به قدرت بالای آن قادر است هر نقطه ای از جهان را مورد هدف قرار دهد.
در پی این اقدام کره شمالی، مقام های امنیت ملی، نظامی و دیپلماتیک دولت ترامپ برای بررسی درستی ادعای پیونگ یانگ و همچنین ارزیابی گزینه های احتمالی برای پاسخ به آن، نشست فوق العاده تشکیل دادند و دو مقام آمریکایی در گفتگو با شبکه خبری سی ان ان تایید کردند که این موشک از نوع قاره پیما بوده است.
این دو مقام گفتند که این موشک از نوع قاره پیمای دومرحله ای بوده و نزدیک به 6 هزار کیلومتر برد دارد که برد آن تا آلاسکا می رسد.
آخرین آزمایش های موشکی کره شمالی مربوط به تاریخ 18 خرداد ماه سالجاری است که به طور همزمان چند فروند موشک ‏زمین به دریا به سمت دریای شرقی ژاپن شلیک کرد.‏
کره شمالی می گوید، تا زمانیکه تهدیدهای آمریکا علیه این کشور و رزمایش های مشترک کره جنوبی و آمریکا در منطقه حساس ‏شبه جزیره کره ادامه داشته باشد، پیونگ یانگ نیز علاوه بر تداوم آزمایش های موشکی، توان هسته ای و تسلیحاتی خود را ‏تقویت خواهد کرد.‏
شورای امنیت سازمان ملل در خردادماه سالجاری به دلیل تداوم آزمایش های موشکی کره شمالی، این کشور را با تحریم های ‏جدیدی مواجه کرد.‏
کره شمالی در سال جاری میلادی تاکنون 13 بار اقدام به شلیک انواع موشک با بردهای بلند و کوتاه کرده است.‏
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: