ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۸۲۹۴۳
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۲
سردار جلالی:

مدیران سواد سایبری خود را ارتقا دهند

رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه فناوری سایبری در مقطعی ظهور کرد که مدیران سنتی بودند، بر ضرورت ارتقای سواد سایبری مدیران تاکید کرد.
تدبیر24»سردار غلامرضا جلالی عصر سه شنبه در جلسه پدافند غیرعامل در تبریز افزود: سواد 'آی تی' مدیران سنتی پایین است و این نوع سواد بیشتر متعلق به قشر تحصیلکرده جدید است.
وی گفت: در فضای سایبری کشور به دلیل توسعه باشتاب، زیرساخت های حقوقی، قانونی و قوانین و مقررات قبل از توسعه فضای سایبری تدوین نشده است و بالطبع تداخل کار بین نهادهای قانونگذار، امنیتی، ایمنی و دفاعی وجود دارد.
سردار جلالی با بیان اینکه همیشه این گونه بود که صنعت بعد از آلایندگی می آید و بعد دولت ها مقررات می نوشتند، خاطرنشان کرد: سرعت تحولات سایبری خیلی زیاد است و واقعیت این است که مقررات نویس ها چند قدم عقب هستند.
وی ادامه داد: مقابله با تهدیدات دو جنبه اطلاعاتی و اقدامات زیرساختی دارد که در بخش زیر ساخت می تواند به اندازه زیادی در کاهش امکان عملیات و کم کردن خسارات و تلفات نقش داشته باشد که سازمان پدافند غیرعامل بیشتر بر این بخش متمرکز است.
جلالی با بیان اینکه ما ظرفیت های خوبی هم در حوزه نیروی انسانی و هم در زمینه دانش داریم، افزود: همه سازمان ها باید با هم افزایی و بدون تزاحم نقش خود را اجرا کنند؛ یعنی هم ابعاد امنیتی هم ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در کنار هم کار کنند که این امر منجر به بهره وری بیشتر می شود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به اینکه دولت و دستگاه ها به یک فهم مشترک در این زمینه رسیده اند، گفت: در شورای عالی فضای مجازی، امنیت به حوزه ایمنی شامل مقررات و استانداردها و حوزه امنیت که دو حوزه آشکار و پنهان است تقسیم شده است.
جلالی لایه دفاع سایبری را جزء حوزه پدافند غیر عامل برشمرد و افزود: برای دفاع یک ساختاری در شورای امنیت ملی تدوین شده است که چون بعد امنیتی دارد، مباحث آفند و پدافند را کنترل بکند.
وی با تاکید بر اینکه چون امنیت یک موضوع یکپارچه ملی است، خاطر نشان کرد: در پدافند سایبری رویکردمان عمدتا رویکرد پیشگیری، کاهش آسیب پذیری و مصون سازی است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: