ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۸۲۹۹۸
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۹

حضور دولت در صنعت خودرو سازی برای اجرای سیاست‌های عمومی است

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اصراری به داشتن سهام در صنعت خودرو سازی نداریم، اما حضورمان در این صنعت در راستای اجرای سیاست های عمومی دولت مفید است.
تدبیر24»محمدرضا نعمت‌زاده در حاشیه جلسه امروز هیات دولت در ارتباط با واگذاری سهام دولتی در صنعت خودرو سازی، اظهار کرد: طبق قانون اصل 44 در یک سری صنایع مهم و عمده کشور دستگاه‌های واگذارنده می‌توانند تا 20 درصد از سهم را در اختیار داشته باشند، در بدو شروع  دولت سهام سازمان گسترش و نوسازی که یک سازمان دولتی و تحت پوشش دولت است، در دو خودرو سازی بزرگ 20 درصد  بود.

وی ادامه داد: در سال 93 صحبت شد که بخشی از آن را می‌شود واگذار کرد. آن زمان هم تقاضا برای ثبت نام در بورس بالا بود،‌ بنابراین با تصویب دولت سهام دولت در ایران خودور به حدود 14.5 درصد و در سایپا هم به حدود 17.5 درصد کاهش پیدا کرد، بنابراین سهم‌ها الان از 20 درصد هم کمتر است و واقعا در این صنایع مردم سهامدار هستند.

نعمت‌زاده افزود: یک سری دستگاه‌های عمومی هستند که از طریق بورس و یا به طرق متفاوتی از طرف دولت قبل، واگذار شده‌اند. ما فکر می‌کنیم بخاطر اهمیت خودرو که اغلب هم مورد سوال است،‌ داشتن یک صندلی در هیات مدیره در این دو شرکت مهم مفید و ضروری است.

وزیر صنعت، ‌معدن و تجارت در همین راستا گفت: اما تعصبی هم نداریم که این نهادها دولتی اداره شوند. هیچ سهامی ممتازه‌ای هم در آنجا وجود ندارد. بالاخره مجمع عمومی و هیات مدیره‌هایشان هستند و تصویب می کنند و در هر شرکت سازمان گسترش یک نفر به عنوان هیات مدیره دارد که در آنجا سیاست‌های عمومی دولت را پیگیری می‌کنند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: