ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۳۰۵۹
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۸

تهران در انتظار جایی به نام کیارستمی

کوچ کارگردان یک ساله شد و هنوز نام او بر جایی ننشسته است. بهانه این گفتار تصویری است که دو سه روز قبل از آمریکا منتشر شد: فرودگاه جان وین...
تدبیر24»مهرداد خدیر در نخستین سالروز درگذشت عباس کیارستمی در یادداشتی برای عصر ایران نوشت: «امروز نخستین سالروز خاموشی ناباورانه عباس کیارستمی، کارگردان مؤلف سینمای ایران است که سینمای متفاوتی را به دنیا عرضه کرد. درباره کیارستمی فقید به قدر کافی و شاید ناکافی نوشته‌اند و نوشته‌ایم و قصد تکرار در میان نیست و عباراتی از این دست که «باد، ما را خواهد بُرد.» درباره فرجام پرونده پزشکی نیز روایت‌ها گوناگون است. از قصور در تهران تا خطا در فرانسه و تجویز یا تزریق اشتباه در این کشور.

بهمن کیارستمی قصد داشت امروز مراسمی در دانشگاه شهید بهشتی برگزار کند تا در آن وزیر و قائم مقام وزارت بهداشت به اضافه رییس سازمان پزشکی قانونی و رییس نظام پزشکی گزارش نهایی پرونده پزشکی را قرائت یا ارایه کنند اما ظاهرا حراست دانشگاه با برگزاری این آیین موافقت نکرده است.

غرض از این گفتار اما نکته‌ای دیگر و به بهانه عکسی است که روز شنبه همین هفته در بخش «دیدنی‌ها»ی عصر ایران منتشر شد. تصویر مربوط به سانحه‌ای در یکی از بزرگراه‌های آمریکاست و تابلویی که دو محل را راهنمایی می‌کند: یکی خیابان مک‌آرتور و دیگری فرودگاه جان وین.

اولی «داگلاس مک‌آرتور» است که ۷ سال فرماندار نظامی ژاپن بود. بعد از شکست و تسلیم ژاپن در جنگ دوم جهانی آمریکا برای ژاپن فرماندار نظامی تعیین کرد و همین آقای مک‌آرتور ۷ سال این مسؤولیت و مأموریت را بر عهده داشت. برادرزاده او هم سه سال سفیر آمریکا در ایران بود. (از ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۲).

دیگری اما جان وین، بازیگر افسانه‌ای سینمای هالیوود است با نام اصلی «ماریون روبرت مورسیون» که با شهرت «جان وین» جاودانه شد. حالا شاید روشن شده باشد منظور از این نوشته چیست. یک سال گذشت و هنوز هیچ خیابانی و میدانی در تهران و شاید کمتر شهر دیگری به نام عباس کیارستمی نیست. نامگذاری مکان‌های پرتردد به یاد چهره‌های مشهور فرهنگی و هنری موجب یادآوری مستمر آنهاست وگرنه جان وین هم خلبان نبود و نام مک‌آرتور هم بر پیشانی یک مرکز نظامی ننشسته است.

البته هنوز هم دیر نشده و جا دارد شورای جدید شهر که به زودی کار خود را آغاز می‌کند، نام عباس کیارستمی را برای میدانی یا خیابانی یا مکانی پر بیننده و پربسامد در گفت‌وگوها و خبررسانی‌ها برگزیند و قبل یا در کنار آن نام هاشمی رفسنجانی فقید را تا به زودی در تابلویی در تهران هم نام یک سیاستمدار نقش بندد و هم نام یک هنرمند. مثل همین تابلو که هم مک‌آرتور بر آن نقش بسته و هم جان وین.»

برچسب ها: کیارستمی انتظار
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: