ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۸۳۲۳۹
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۴

زخم ۳۸ ساله همسر شهید مطهری از زبان وزیر بهداشت

وزیر بهداشت در یادداشتی خاطره‌ای از همسر شهید مطهری در برخورد ایشان با "کج‌اندیشی‌های فرقانی‌ها" نقل کرد.
تدبیر24»دکتر حسن هاشمی، وزیر بهداشت در این یادداشت نوشت: امروز چشم همسر شهید گرانقدر علامه مرتضی مطهری را عمل کردم. پیش از عمل، یادی از گذشته‌ها شد و در میان صحبت‌ها ایشان گفتند: «شما را بسیار دعا کردم برای نوشتن مطلب مربوط به گروهک فرقان و آن‌را بارها خواندم.» این جملات را که شنیدم، حس کردم سخن از دردی است که نزدیک به چهار دهه فرو خورده شده و زخمی که هنوز التیام نیافته است.

ایشان کلام را چنین ادامه دادند: «واقعا کسی نمی‌داند شهید مطهری چه زجری کشید از کج اندیشی‌های فرقانی‌ها؛ یادم نمی‌رود که در کتابخانه منزل، ساعت‌ها با "آشوری" بحث می‌کرد و هنگامی که به اتاق بازمی‌گشت، تمام بدنش از ناراحتی می‌لرزید. آن موقع، آشوری، خانه‌ای را که امروز هم در آن زندگی می‌کنیم، کاخ می‌نامید و حتی حاضر به نوشیدن چای در منزل ما نبود! در عین حال شهید مطهری را طرفدار امپریالیسم، عافیت‌طلب و غیرانقلابی می‌دانست؛ بماند دیدگاه‌های انحرافی او در مورد دین و مذهب و قرآن.»

شنیدن این سخنان لرزه بر تنم انداخت؛ بازگویی رفتاری که حاصل اجتهاد شخصی از دین و ابتلا به بیماری جزمیت در برداشت‌هایی این چنین و طرد دیدگاه‌های دیگر است.

بلایی که در طول تاریخ، ادیان الهی را تهدید کرده و بیشترین آسیب نیز از سوی همین افراد سطحی‌نگر و ناپخته که بازیچه گروهی کج اندیش منافق می‌شوند، بر پیکره دین و دینداری وارد شده ‌است.

دعا کنیم که انقلاب ما شاهد تکرار این قبیل جریانات نباشد؛ دعایی که برای تحقق آن باید به سخن امام خمینی عمل کنیم که فرمودند: نگذارید انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بیفتد.

و امیدوارم جوانان عزیزی که آن روزها را ندیده‌اند؛ جوانانی که با همه وجود به آنها علاقه‌مندم، تلاش کنند شناخت و نگاه‌شان به دین و سیاست و اجتماع، عمیق و شورشان همواره با شعور همراه باشد.
ان‌شاءالله."
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: