ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۳۲۶۷
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۱

وا توتالا! وا پارس جنوبیا!

یکی از چیزهایی که ما کلاً با آن مشکل داریم، قرارداد بستن است. یعنی نمی‌دانیم قرارداد ببندیم؟ نبندیم؟ چه کار کنیم که یک عده ناراحت و دلواپس نشوند؟
تدبیر24»روزنامه ایران در مطلبی طنز نگاهی داشته به انتقادهایی که به بستن قرارداد ایران با توتال مطرح شده است. این روزنامه در ادامه نوشت: "تا همین چند وقت پیش از وزیر نفت انتقاد می‌کردند که چرا قرارداد نمی‌بندیم؟ با اینکه همچنان «نه به برجام» و هر چی که هست، اما چرا آثار برجام را نمی‌بینیم؟ حالا که وزارت نفت با شرکت توتال قرارداد امضا کرده فریاد «واتوتالا و واپارس جنوبیا» سر می‌دهیم. چنان از قرارداد بستن با شرکت‌های خارجی انتقاد می‌کنیم که انگار چین یک فرمانداری‌کل در استان‌های شمالی کشورمان است و قرارداد بستن با آنها ایرادی ندارد. اساساً ما یک زمانی توانسته بودیم پارس جنوبی را به «پاس» جنوبی تغییر دهیم. به‌عنوان مثال شرکت «کوروش بخواب ما بیداریم تازه دکلم غیب می‌کنیم و شرکا» طرحی در این میدان می‌گرفت و پس از مدتی آن را پاس می‌داد به شرکت «برادران شین هوآ بجز لیوبی و شانگفی و شاپور» و همین‌طور این پاسکاری ادامه داشت.
بعد کار را دست چینی‌های عزیز دادیم، این بزرگواران حتی آرایشگر و بزاز و خراط و چوب‌رختی‌نگه‌دار هم با خودشان به اینجا می‌آوردند و پس از چند سال خوردن و خوابیدن نهایتاً خروجی کارشان از پارس جنوبی، افتتاح خط استخراج مارمولک و موش کور بود. تازه کارخانه‌های سوسیس و کالباس داخلی هم از کمبود گربه رنج می‌بردند.
اما چرا فرانسوی‌ها برای قرارداد بستن گزینه خوبی نیستند؟ چون اولاً در خیابان‌های پاریس که قدم بزنید متوجه می‌شوید که فرانسوی‌ها خیلی بی‌ادب هستند. دوماً آدم‌کش‌هایی مثل «جان رنو» دارند که در فیلم‌هایش این همه انسان بی‌گناه را کشته است. سوماً در میان تیم‌های فوتبال‌شان تیمی به نام «موناکو» دارند که یک مشت گردن کلفت به دنبال کسی به اسم مونا می‌گردند! چهارماً متأسفانه به جای استراحت رفته‌اند و تلاش کرده‌اند و به سطحی از فناوری رسیده‌اند که یکسری از کارها را فقط آنها می‌توانند انجام دهند.
در نتیجه ما این قرارداد را محکوم می‌کنیم، ما از فرانسوی‌ها اعلام برائت می‌کنیم، طرح‌ها را بدهید به همان شرکت‌های قبلی، با تشکر!"
برچسب ها: توتال پارس جنوبی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: